بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/12/27 - 14:35
  • - تعداد بازدید: 27
  • - تعداد بازدیدکننده: 27
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

جلسه چهارم از سلسله جلسات «نشست با نخبگان کردستان» در تاریخ 26/ 12/ 1403 در دفتر ریاست بنیاد نخبگان استان کردستان برگزار شد.

دکتر جمال محمدی، در دیدار با جمعی از نخبگان استان کردستان بیان نمودند هدف اصلی ارتباط دائمی «بنیاد» با جامعه نخبگان، آسیب شناسی فعالیت ها، عملکردهای پیشین و محوریت بخشیدن به مشارکت حداکثری نخبگان استان است.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان کردستان: دکتر جمال محمدی در چهارمین دیدار خود با تعدادی از نخبگان استان ضمن ابراز تشکر و قدردانی از حضور یکایک اعضای گرانقدر، بیان فرمودند موضوع اصلی نشست آسیب­ شناسی رابطۀ بنیاد با نخبگان است و براین اساس از اعضای حاضر در جلسه درخواست نمودند تا در راستای حوزه های تخصصی خود پیشنهادات و انتقادات سازنده خود را مطرح نمایند.

در آغاز نشست دکتر چنور عبدی به ارائه نظرات خود پرداخته و عنوان نمودند: امروزه بنیاد نیازمند آن است تا از جهات مختلف نوع ارتباط خود را با نخبگان استان بازنگری و باز تعریف کند. به­ عنوان مثال، بنیاد باید در خصوص حمایت از نخبگان در جهت جذب آنها در دستگاه ­های اجرایی بیشتر بکوشد. با توجه به شرایط اقتصادی فعلی حمایت مالی از نخبگان کم­رنگ شده پس بنیاد ضمن بررسی عوامل موثر در این زمینه باید سعی نماید تا در جهات دیگر این قضیه را جبران کند مثلاً زمینه­ انجام کارهای پژوهشی را برای نخبگان فراهم سازد. از نظر بنده هر اندازه رابطۀ بنیاد با نخبگان بیشتر و هدفمندتر باشد دسترسی به اهداف اصلی بنیاد آسان­تر است و تشکیل تیم­ های تخصصی، برگزاری دورهمی نخبگان، بازدید از نهادها و شرکت­ ها و کارخانه ­ها اقداماتی بی نظیر در جهت تسهیل این ارتباط می باشد.

در ادامه دکتر روژین ابراهیمی ابراز داشتند: بحثم را با طرح یک پرسش آغاز می­ کنم، این­که چرا بنیاد برای اعضای تحت شمول خود کارت عضویت صادر نمی­کند؟ واقعیت این است که ما هیچ سند و مدرکی نداریم که عضو بنیاد هستیم یا زمانی عضو بنیاد بوده­ ایم. خیلی از نخبگان بر این باور هستند که به حال خود رها شده ­اند. یکی از ریشه­ های این نوع تصورات همین نداشتن یک کارت عضویت دال بر تعلق به سازمانی به اسم بنیاد نخبگان است. همه می ­دانیم که بنیاد علاوه بر حمایت ­های مالی، همواره می ­کوشد از نخبگان حمایت معنوی کند. به نظرم اولین و ساده ­ترین گام این حمایت معنوی صدور کارت عضویت است. مسئلۀ مهم دیگر این است که بنیاد باید در زمینه اطلاع ­رسانی درخصوص آیین­ نامه ها و طرح­ها و برنامه­ های خود بسیار دقیق­تر عمل کند. این نه­ فقط باعث کشف و جذب هر چه بیشتر نخبگان می­ شود بلکه به هم ­آیی نخبگان و هم ­افزایی فکری آنها کمک می­ کند.

 دکتر زینب فتحی در ادامه بحث بیان کردند درخصوص حمایت ­های بنیاد از نخبگان دربحث مسکن نخبگان لازم است بنیاد به ­طور جدی ­تر و با شفافیت بیشتر این قضیه را پیگیری کند. البته می ­دانم که پیگیری این کار نیازمند هماهنگی ­ها در سطوح مختلف اداری است، اما لازم است جدی ­تر پیگیری و اطلاع ­رسانی شود.مسئله دیگری که همیشه مطرح بوده حمایت بنیاد از جذب نخبگان در دستگاه­ های اجرایی است. گاهی بنظر می ­رسد که در برخی سازمان­ها و دستگاه­ های اجرایی اهمیت چندانی برای نخبگان قایل نیستند و توجهی به توصیه ­نامه ­ها و سفارش ­های بنیاد ندارند. از این جهت بنیاد باید سازوکار قانونی دقیقی برای وادار کردن دستگاه ­های اجرایی در زمینه جذب نخبگان داشته باشد.

دکتر دلنیا حاجی احمدی نیز درمورد حمایت ­های مالی بنیاد عنوان کردند، با توجه به اینکه بنده برگزیده چندین جایزه بنیاد ملی نخبگان بوده ام، احساس می ­کنم بنیاد در این زمینه چنان­که باید از نخبگان حمایت نمی­ کند. مثلاً در مورد کارت عضویت، بیمه و حتی انجام پژوهش­ها و پایان­ نامه­ ها حمایتی وجود ندارد. به­ نظرم بنیاد باید در زمینه حمایت­ ها با جدیت بیشتری عمل نماید.

خانم شهریان اسحاقی فرمودند: به نظرمن طرح دو مسئله اهمیت دارد. نخست این­که آیا بنیاد برای این که دیگر سازمان­ها را وادار کند در زمینۀ تبدیل وضعیت نخبگان اقدام کنند سازوکاری اندیشیده است. واقعیت این است من سالهاست عضویت بنیاد نخبگان را دارم، اما این عضویت هیچ کمکی به تبدیل وضعیت و ارتقای بنده در محل خدمتم نکرده است. حتی، در خصوص ارائه مدارک مربوط به دوره­ هایی که در بنیاد گذرانده ایم هیچ ترتیب اثری داده نشده است نهایتاً اینکه بنیاد باید سازوکارهای قانونی دقیقی داشته باشد تا بتواند دیگر دستگاه ­ها و سازمان­ها را وادار کند توجه بیشتری به نخبگان داشته باشند.

دکتر میلاد محمدیان ایجاد شبکۀ نخبگان در سطح استان و پیوند دادن این شبکه به سایر نخبگان کشور را بسیار ضروری دانسته و بیان کردند: این شبکه نخبگانی می­ تواند یک بازوی معنوی قوی برای بنیاد در پیگیری حمایت­ ها و انجام کارها باشد. همچنین لازم است دغدغه­ ها و نقطه­ نظرات نخبگان در سطح رسانه ­ها منعکس شود. اگر نخبگان تریبونی برای طرح نظرات خود در حوزه ­های مختلف نداشته باشند، چگونه می­ توانند به حل مسایل جامعه کمک کنند. بنیاد باید از این حیث امکانات و بسترهای لازم را برای آنها فراهم کند.

آقای علیرضا معظمی ابراز داشتند: یکی از مشکلاتی که در سطح کل کشور وجود دارد این است که تعداد سازمان­ هایی که نخبه را تعریف و معرفی می­ کنند زیاد است و این به موازی کاری در تصمیم ­گیری ­ها منجر می ­شود. از این نظر لازم است بنیاد با ارایه سازوکارهای دقیق و منظم شبکه­ هایی از نخبگان ایجاد کند و به هم ­آیی آنها کمک کند تا مشخص شود که بنیاد یگانه سازمان ذی­صلاح در تعریف و شناساندن نخبگان است. در این راستا، اولین کار تشکیل یک کارگروه قوی از نخبگان و تشکیل جلسات منظم با مدیران ارشد استان است. همچنین بنیاد باید برنامه­ های متنوعی برای آموزش مهارت­ ها، برگزاری دوره ­های آموزشی، برگزاری رویدادها با عناوین مختلف، تجلیل از شخصیت­ ها و چهره های مهم، تشکیل اردوها و سفرها و جلسات بازدیدی برای نخبگان پایه­ ریزی و اجرا کند.  

دکتر سیروان منصوری نیز بیان نمودند: بیش از هر چیز برگزاری نشست ­ها و جلسات نخبگان با حضور مدیران ارشد استان ضروری است. اگر بنا است رابطه بنیاد با جامعۀ نخبگان ترمیم شود لازم است که نقطه ­نظرات و انتقادات نخبگان به گوش تصمیم ­گیرندگان برسد. همچین از جمله کارهای مهم دیگر این است که مطالبات نخبگان از طرق قانونی پیگیری شود و بنیاد از این جهت می­ تواند واسطه ­ای قوی برای این کار باشد.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 176483
کلمات کلیدی
مدیر کردستان
خبرنگار

مدیر کردستان

تصاویر