جلسه سوم از سلسله جلسات «نشست با نخبگان کردستان» در تاریخ 14/ 12/ 1403 در دفتر ریاست بنیاد نخبگان استان کردستان برگزار شد.
دکتر جمال محمدی، در دیدار با اعضای هیات اندیشه ورز بنیاد نخبگان استان کردستان بیان نمودند هدف اصلی ارتباط دائمی «بنیاد» با جامعه نخبگان، آسیب شناسی فعالیت ها، عملکردهای پیشین و محوریت بخشیدن به مشارکت حداکثری نخبگان استان است.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان کردستان: دکتر جمال محمدی در سومین دیدار خود با تعدادی از اعضای هیات اندیشه ورز استان ضمن ابراز تشکر و قدردانی از حضور یکایک اعضای گرانقدر، بیان کردند موضوع اصلی نشست آسیب شناسی رابطۀ بنیاد با نخبگان است و براین اساس از اعضای حاضر در جلسه درخواست نمودند تا در راستای حوزه های تخصصی خود پیشنهادات و انتقادات سازنده خود را مطرح نمایند.
در آغاز جلسه دکتر هیوا فاروقی ابراز داشتند: مسئله اصلی این است که وظایف و اختیارات بنیاد نخبگان را به درستی روشن کنیم تا در برنامه ها و فعالیتها دچار موازی کاری با سایر دستگاه ها و اختلال کارکردی درون خود سازمان نشویم. مسئله دیگر در خصوص مخاطبان بنیاد و میزان احساس تعلق آنها به این سازمان است، آیا بنیاد توانسته است مثل یک چتر حمایتی برای آنها عمل کند و در نهایت اینکه بنیاد باید بررسی همه جانبه دربارۀ فعالیتهای گذشته خود، با رجوع به نظرات مخاطبان، انجام دهد و از این طریق در برنامه ها و فعالیتهای آتی خود تجدید نظر کند.
در همین رابطه دکتر خلیل عطار عنوان کردند : بنیاد نخبگان باید برای تقویت اثرگذاری و مشارکت نخبگان در روند تصمیم گیریها و برنامه ها راهکارهای شفاف و دقیق داشته باشد. همچنین بتواند ارتباط خود را با بخش پژوهش در همه سازمانها، به ویژه در دانشگاهها، بیشتر کند و زمینۀ آن را فراهم کند که نخبگان در انجام و ارزیابی طرحهای پژوهشی نقش مؤثرتری داشته باشند.
در ادامه جلسه دکتر حسین دانشمهر با بیان اینکه جامعه مخاطب بنیاد نخبگان دو طیف عمده را شامل می شود: نخبگان و غیرنخبگان، پس باید برای هر دو طیف اهمیت قایل شد. این کار باعث میشود بنیاد ارتباط تنگاتنگی با کلیت جامعه برقرار سازد. هویت مکانی بنیاد مساله ای اساسی است. تا زمانی که این مساله حل نشود جایگاه بنیاد در استان به طور کامل تثبیت نخواهد شد. همچنین در راستای ارتباط بنیاد با بخش پژوهش می توان پیشنهاد کرد که بنیاد باید دبیرخانه طرح های استانی داشته باشد.
دکتر امینی ایراد نمودند: پرسش اصلی این است که رسالت بنیاد چیست و چه برنامه هایی برای تحقق این رسالت دارد؟ اگر بنیاد نخبگان را نماد و نماینده جامعه نخبگان تعریف کنیم، آنگاه باید بگوییم که لازم است برنامه ها و فعالیتهای بنیاد بیشتر در راستای جلب نظر دستگاه های اجرایی باشد تا آنها اولویت ویژه ای برای نقش نخبگان در حل بحران ها و مسایل استان قایل شوند. دانشگاه مهمترین نهادی است که بنیاد باید رابطه ای دائمی و تنگاتنگ با آن داشته باشد. در این راستا می توان پیشنهاد کرد که بنیاد با تشکیل کمیته ای به اسم شورای نخبگان جلساتی منظم با روسای دانشگاه ها برگزار کند.
دکتر محمد رضایی بیان کردند: در شرایط فعلی رابطۀ نخبگان با سازمانها و دستگاه های اجرایی و تصمیم گیرنده ضعیف شده است. این فرایند به تدریج سبب می شود که نخبگان جامعه احساس اثربخشی را از دست دهند و منزوی گردند. بنیاد باید این روند را آسیب شناسی کند و زمینه را برای پیوند مجدد نخبگان با نهادها فراهم سازد.
دکتر علی مقیمی با اشاره به اینکه در وضعیت کنونی کمتر نهاد یا سازمانی است که به نخبگان اهمیت بدهد بیان نمودند متاسفانه برخی از مدیران در جامعه خود را بی نیاز از مشورت با نخبگان می دانند و سوال اصلی این است که آیا بنیاد می تواند این روند را برگرداند و جایگاه و شأن شایسته نخبگان را احیا کند. پس باید در عمل ثابت کنیم که زمینه را برای مشارکت و اثرگذاری نخبگان فراهم کرده ایم.
در پایان جلسه جناب آقای میثم سید احمدی عنوان نمودند: حمایت و تسهیلات بنیاد برای دانش آموزان نقشی اساسی در بهبود وضعیت تحصیلی آنان و ارتقای وضعیت آموزش و پرورش در کل استان دارد. لذا بهتر است بنیاد توجه ویژه ای به آموزش و پرورش داشته باشد و در راستای اجرای آن دسته از برنامه های حمایتی اش که مرتبط با این سازمان است بیشتر بکوشد.