بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/01/21 - 11:46
  • - تعداد بازدید: 386
  • - تعداد بازدیدکننده: 361
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

گزارشی از نکوداشت روز جهانی ریاضیات (عدد پی)

این مراسم به مناسبت گرامی‌داشت روز جهانی عدد پی که به روز جهانی ریاضیات نامگذاری شده است، به همت خانه علم و بنیاد نخبگان استان کردستان و با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان در سالن آمفی تئاتر مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.

بعد از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و سرود، دکتر پرویز رشیدیان، از بنیان‌گذاران دانشگاه کردستان، به عنوان سخنران افتتاحیه برنامه پشت تریبون حضور یافتند. ایشان از ویژگی های اعجاز عدد پی گفتند و بیان داشتند که این عدد یکی از عددهای بسیار تاثیرگذار ریاضیات در دنیای واقعی است. ایشان خاطر نشان کردند که دنیای امروزی وامدار ریاضیات می‌باشد و بدون ریاضیات پیشرفت و داشتن تکنولوژی امکان‌پذیر نیست. کدگذاریهای کامپیوتری خاستگاهی ریاضی دارند و بدون ریاضیات تحلیل اعداد و ارقام برخواسته از عالم هستی معنا ندارد و ریاضیات و کامپیوتر بعنوان پیشتازان علم نوظهور بشریت می‌درخشند. ایشان خاطر نشان کردند که اگر انسان‌ها در زندگی روزمره از ریاضیات الگو بگیرند و استفاده کنند، آنگاه مشکلات اقتصادی و فرهنگی جامعه برطرف می‌شود.
 بعد از سخنرانی آقای دکتر پرویز رشیدیان، آقای دکتر فرهاد جنتی از اساتید قدیمی و بنام گروه ریاضی که در حال حاضر بازنشسته هستند، پشت تریبون مراسم قرار گرفتند. ایشان به نحوه و چگونگی محاسبه عدد پی پرداختند و روش محاسبه آن را با استفاده از خاصیت تئوری ریاضی آن توضیح دادند. دکتر جنتی خاطر نشان کردند که بیشترین استفاده از عدد پی در پرتاب‌های فضایی و بشری تا 209 رقم اعشار بوده است در حالی که با استفاده از کامپیوتر، تا 150 بیلیون بار رقم اعشار محاسبه شده است و هنوز به پایان نرسیده است. ایشان همچنین خاطر نشان کردند که این عدد به دلیل وجود در محیط دایره بنیانگذار یک مسئله حل نشده و مرموز شده است که یک مسئله حل نشده ریاضی  و مشهور می‌باشد.
در ادامه برنامه، آقای دکتر هیمن رضایی با تبریک سال نو به همه اساتید و دانشجویان حاضر در مراسم، بیان داشتند که روز جهانی ریاضیات به تاریخ 23 اسفند ماه معادل 14 مارس هرساله در 80 کشور جهان برگزار می‌شود و ریاضیات زیر بنای تمام علوم بشری و دنیای اقتصاد می‌باشد. ایشان بیان داشتند که پیشرفت ایران و اقتصاد بدون استفاده از ریاضیدانان برجسته در مسائل کلان امکان پذیر نیست و تاکید کردند لازمه ادامه راه پیشرفت، پرورش ریاضیدانان خوب می‌باشد. ایشان در ادامه با طرح سوالی برای حاضرین در سالن و اهدای جایزه به استقبال ادامه مراسم رفتند.
در ادامه برنامه بعد از پخش مستند فیلم‌هایی ، آقای دکتر کاظم مرادی، ریاست اداره آموزش و پرورش منطقه کلاترزان در جایگاه حاضر شدند. ایشان با ارائه آمار قبولی دانش‌آموزان در کنکور سراسری و بیان اینکه تنها ده درصد دانش آموزان برای تحصیل در رشته ریاضی وارد این رشته می شوند بیان داشتند وجود درس ریاضی برای همه رشته‌ها لازم و ضروری است. ایشان تاکید کردند که انشاءالله با برگزاری مراسماتی از این قبیل و تخصصی کردن نیروی‌های تدریس در درس ریاضی  و حتی بقیه دروس شاهد پیشرفت دانش‌آموزان و  ارتقای آمار قبولی در کنکور و ارتقای سطح علمی استان باشیم.
 برنامه در ادامه با اجرای ترانه‌ای توسط گروه سرود دخترانه مدرسه سمیه نگل ادامه یافت و این اجرا نقطه تعامل دانشگاه و آموزش و پرورش برای سالیان متمادی بود.
در ادامه برنامه آقای سینا مرادی، از دانشجویان نخبه ریاضی با اجرای استنداپ- کمدی ریاضی به بیان نقاط ضعف جامعه علمی و روش‌های آموزشی و دانشگاهی پرداختند و بیان داشتند که ریاضیات را باید با عشق آموزش داد و بسیاری از دلایل ضعف ریاضی در جامعه را نبود عشق و داشتن رابطه دوطرفه با مخاطب برشمردند.
در ادامه برنامه خانم دکتر مریم عبدالملکی، دبیر انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی استان کردستان با تاکید بر اینکه ریاضیات از شاخه‌های بسیار تاثیرگذار علم بشریت می‌باشد بیان فرمودند که آموزش و پرورش کردستان موفق به پرورش استعداهایی ناب در ریاضی که موفق به کسب مدال طلای ریاضی شده‌اند، شده است و این موفقیت را مرهون الگو برداری از افراد و سرآمدان موفق ریاضی همچون آقای سروش رضایی و مرحوم علی حیدری دانستند و ابراز امیدواری کردند که این راه ادامه یابد.
در ادامه دکتر امجد علی پناه، مدیر گروه ریاضی دانشگاه کردستان با بیان اهمیت این روز و اینکه باید ریاضیات به مراتب بااهمیت تر از قبل در نظرگرفته شود به بیان توضیحاتی درباره بورسیه ریاضی پروفسور شادمان پرداختند. این بورسیه مالی با عمل خیرخواهانه پروفسور شادمان از اساتید برجسته ریاضی جهان و اهل سنندج پایه گذاری شده است و دوسال است که تعدادی از دانشجویان برجسته علمی را تامین مالی می‌کند که امسال این جایزه به آقای مبین اندوه رسید.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 165037
کلمات کلیدی
مدیر کردستان
خبرنگار

مدیر کردستان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید