معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار: هدف اصلی تشکیل کارگروه گیاهان دارویی و طب سنتی توسعه فعالیت های اقتصادی و ایجاد شغل است
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار: کارگروه گیاهان دارویی و طب سنتی توانسته موجب توسعه گفتمان گیاهان دارویی در استان شود و ادبیات وعلم آن را توسعه دهد به گونه ای که ذهنیت کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، اداره تعاون، صندوق های حمایتی و ... استان را نسبت به موضوع گیاهان دارویی حساس تر کرده است.
دکتر حسین فیروزی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان ضمن حضور در هجدهمین جلسه کارگروه تخصصی گیاهان دارویی و طب سنتی استان کردستان اظهار داشت: خوشحالم که این جلسه تشکیل شده و این جلسه از آن جلساتی است که ما دوست داریم همواره ادامه داشته باشد. چون تلفیقی است از دانش علمی و عملی از حوزه ای از کار که می تواند موجبات کار و تولید را فراهم کند و به بهره وری فعالیت ها اضافه کند. از آقای دکتر صادقی قدردانی می کنم که بانی این کار خیر بودند و از توجه، دقت و همت آقای مهندس جعفری که رویکردی کاملاً مثبت به این کارگروه داشته اند و از تک تک شما عزیزان که مطالب علمی خوبی را بیان کردید و ما استفاده کردیم، تشکر می کنم.
دکتر فیروزی عنوان کرد: ایده اولیه این کار به این صورت شکل گرفت که ما در کردستان مزیتی داریم و آن کشت و برداشت و فرآوری گیاهان دارویی است و براساس این مزیت این کارگروه شکل گرفت و واقعیت امروز این است که ما باید اشتغال ایجاد کنیم و هدف اصلی این کارگروه توسعه فعالیت های اقتصادی و اشتغال زا است. قطعاً هدف های فرعی نیز داریم از جمله کمک به پایداری زیست محیطی، جلوگیری از ترویج فرهنگ بهره برداری های نامناسب از منابع طبیعی و ... . اما هدف اصلی ما ایجاد اشتغال و تولید ثروت در این بخش است. ما از این کارگروه انتظاراتی داریم از جمله اینکه بحث های فوق العاده مناسبی صورت گیرد که تا به حال صورت نگرفته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار در ادامه افزود: من فکر می کنم که در این یکسال و نیم که کارگروه شکل گرفته و مباحث زیادی از حوزه های علمی و عملی روی میز آمده و مطرح شده است؛ حال وقت طبقه بندی، دسته بندی و کلاس بندی این اطلاعات علمی و عملی است. این کارگروه توانسته موجب توسعه گفتمان گیاهان دارویی در استان شود و ادبیات وعلم آن را توسعه دهد به گونه ای که کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، اداره تعاون، صندوق های حمایتی و ... استان را نسبت به موضوع گیاهان دارویی حساس تر کرده است. ولی به نظر من الان وقت بهره برداری است. آقای دکتر صادقی من پیشنهاد می کنم که در این کارگروه کمیته تدوین سند تشکیل شود و تا جلسه آینده گزارشی به من در این زمینه داده شود. کمیته ای برای بررسی دیدگاه های متعارض تشکیل شود و این مسئولیت را آقای دکتر سدری بر عهده گیرد و از این مجموعه گزارشی ارائه شود تا براساس آن بدانیم که کدام کار به نفع استان است و چه اقدامی به نفع استان است. یک کمیته اجرایی تشکیل دهیم تا کارهای نهادسازی های بعدی انجام شود و من پیشنهاد می کنم که یکی از اعضای این کمیته آقای دکتر رحیمی باشد تا چند تعاونی تشکیل شود؛ یک تعاونی برای تأمین نهاده ها و بذر، یک تعاونی برای بحث کشت و ... و حتماً در این تعاونی از وجود فارغ التحصیلان خوب دانشگاهی که می توانند در این زمینه خوب بدرخشند، استفاده شود. ایجاد تعاونی برای بحث فرآوری که به نظر من وجود آقای حسینی در آن می تواند مناسب باشد و همچنین تعاونی برای اتصال بازار به تولید کننده ها برای عرضه محصولات.
دکتر فیروزی افزود: ما در حال حاضر 90 هزار بیکار داریم که باید به فکر آنها باشیم، پس باید در این کار تلفیقی از صبر استراتژیک اساتید دانشگاهی و تعجیل کاری ما داشته باشیم تا نتیجه خوبی به دست بیاوریم و بتوانیم زود کار ایجاد کنیم. ما طی 20 سال گذشته چند ده هزار هکتار از منابع طبیعی استان را از دست داده ایم و امروز نمی توانیم با صبر استراتژیک در مقابل استفاده از چند هزار هکتار آن هم برای کارهای علمی و اشتغال زا، رفتار کنیم. پس باید نقطه ای بهینه پیدا کنیم تا تلفیقی مناسب بین دیدگاه های علمی و نظری و آن نیاز اجرایی که ما در استان داریم، ایجاد شود.
عزیزانی که در زمینه اجرایی فعالیت دارند، حتماً ما نیاز داریم که نهادهای کارآمد ایجاد کنیم. تعاونی و شرکت هایی که در زمینه اشتغال و تولید کارآمد باشند. پس برای نهادسازی با دست و دل بازی رفتار کنیم. نکته دیگر که امروز آشکار شد این است که این تعاونی ها حتماً باید دانش بنیان باشند یعنی ما آنها را رها نمی کنیم، به آنها برنامه می دهیم. تعاونی گیاهان دارویی هر شهرستان باید با برنامه ای که این کارگروه می دهد فعالیت کند و رها نشود. هر تشکلی که ایجاد می شود، سرگروهی که انتخاب می شود باید در آن زمینه بالاترین دانش و بیشترین انگیزه را داشته باشد.تأکید می کنم که هدف اصلی ما اقتصادی است، پس خواهش می کنم که در جلسات بعدی و جمع بندی ها این هدف را گم نکنید.
وی عنوان کرد: یکی دیگر از مسائلی که امروز در این جلسه بیان شد بحث بی رویه بهره برداری از گیاهان دارویی خودرو است که من از اصحاب رسانه می خواهم که با انجام مصاحبه هایی با عزیزانی همچون دکتر امینی، دکتر رحیمی و مهندس معروفی، به مردم کردستان اطلاعات لازم برای حفظ این گونه ها را بدهند.
دکتر فیروزی در خاتمه اظهار داشت: آقای دکتر صادقی به نظر من در جلسه بعدی، مجموعه کارهایی که در یکسال و نیم گذشته انجام شده است را به صورت مشخص و چارچوب بندی شده آماده و بر روی میز داشته باشیم. کمیته علمی به ما بگوید که چه کار علمی انجام شده و کمیته اجرایی به ما بگوید که ما در چه مرحله ای هستیم و چه کار اجرایی باید انجام شود. ما باید در جلسه بعدی بدانیم که قدم بعدی برای پیشبرد کار چیست و باید چه کار کنیم.