بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/05/15 - 06:44
  • - تعداد بازدید: 151
  • - تعداد بازدیدکننده: 149
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

تاکید رئیس بنیاد ملی نخبگان بر ضرورت تحقق حمایت‌های جدی از جریان نخبگانی/ حمایت‌های حاکمیتی باید اهرمی برای ایجاد جریان اثربخش ماندگار باشد

دهقانی با بیان اینکه حمایت‌های حاکمیتی باید اهرمی برای به راه افتادن یک جریان اثربخش ماندگار باشد، گفت: می‌بایست مدل‌ها و رویکردهایمان را تغییر دهیم، به‌طوری که از منابع و اختیاراتی که قابلیت اهرم شدن دارند به بهترین نحو بهره ببریم.

روح الله دهقانی رئیس بنیاد ملی نخبگان، در نشست شورای اقتصاد دانش‌بنیان استان آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیت‌های این استان برای برخورداری از اقتصادی مبتنی بر دانش، فناوری نوآوری اظهار کرد: این استان دارای نقاط قوت بسیاری است و در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان کارهای خوبی صورت گرفته است.

وی افزود: متوسط سهم بخش خصوصی از اقتصاد کشور بیش از ۳۰ درصد نیست، بنابراین، عمده اقتصاد کشور دولتی است اما ۹۰ درصد اقتصاد در آذربایجان شرقی در دست بخش خصوصی است و معتقدیم اقتصاد بخش خصوصی کارآمدتر، ارزش آفرین‌تر و بهره‌ورتر است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با اشاره به حمایت سه برابری از توسعه زیرساخت‌های فناورانه و نوآورانه در استان آذربایجان شرقی گفت: نیاز به یک پارک علم و فناوری جامع و متناسب با ظرفیت‌های استان، مراکز هم آفرینی و توسعه فناوری و سایر زیرساخت‌ها حس می‌شود؛ از همین جهت توسعه زیرساختی در استان را با حمایت دو تا سه برابری نسبت به سایر استان‌ها دنبال می‌کنیم اما این توسعه هم راستا و متوازن با رویکردهای نوآورانه و جدید دنبال می‌شود.

دهقانی، فرهنگ غنی کار و اشتغال در جامعه و صنعت استان آذربایجان شرقی را یک ظرفیت مهم این استان برای اقتصاد دانش‌بنیان دانست و گفت: فرهنگ کسب و کار و زحمت کشی یک خصیصه مهم استان آذربایجان شرقی به شمار می‌رود و یکی از دلایلی که بخش خصوصی در این استان حائز موفقیت است همین موضوع فرهنگ بودن کار است.

وی افزود: ظرفیت‌های ارتباطی، ظرفیت‌های عظیم کشاورزی و خاک مساعد تا ظرفیت کریدور شدن همگی از ویژگی‌های زیست بوم اقتصادی آذربایجان شرقی است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر این‌که ظرفیت صنعتی ماشین آلات و زیرساخت‌ها یک قدرت سرزمینی به شمار می‌رود که استان آذربایجان شرقی را نسبت به سایر بخش‌ها متمایز ساخته است، عنوان کرد: اقتصاد آذربایجان شرقی به دست مردم اداره می‌شود و اقتصادی که به دست مردم پیش برود می‌تواند جریان ساز شود. معاونت علمی نیز در حد توانمندی خود وظیفه دارد که با به‌کارگیری منابع، امکانات و زیرساخت‌ها به توسعه این روند کمک کند.

دهقانی با اشاره به پیگیری و اجرای برنامه ملی برش استانی اقتصاد دانش بنیان در آذربایجان شرقی عنوان کرد: دکتر اسدی فرد معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی به عنوان نماینده و رابط با نخبگان شرکت‌های دانش بنیان و فناور استان آذربایجان شرقی با بدنه تصمیم سازی و اجرایی کشور، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در آذربایجان شرقی را پیگیری می‌کند.

وی با تاکید بر این‌که حمایت‌ها باید با رویکردی هوشمندانه و به گونه‌ای استفاده شود که اهرمی برای به راه افتادن یک جریان اثربخش ماندگار باشد، ادامه داد: معاونت علمی سالیانه ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان گرنت یا تسهیلات بلاعوض در اختیار دارد که با یک حساب سرانگشتی در بهترین حالت به هر استان ۱۰۰ میلیارد تومان تعلق می‌گیرد. عددی که برای ایجاد یک جریان و حرکت ماندگار در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان، رقم قابل توجهی نخواهد بود. نباید فراموش کنیم که چشم‌داشتن به حمایت‌های مستقیم مالی مبتنی بر رویکردهای دهه‌های ۷۰ و ۸۰ و متکی به درآمدهای حاصل از فروش نفت، صحیح و امکان‌پذیر نبوده و می‌بایست مدل‌ها و رویکردهایمان را تغییر دهیم، به‌طوری که از منابع و اختیاراتی که قابلیت اهرم شدن دارند به بهترین نحو بهره ببریم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بیان کرد: استان آذربایجان شرقی از بازیگران بزرگی در عرصه اقتصاد بهره می‌برد که با هم افزا کردن و گرد هم آوردن آن‌ها به کمک اهرم‌های حمایتی و بازوهای حاکمیتی، می‌توانیم شاهد شکل‌گیری قدرت‌های بزرگ اقتصادی در حوزه دانش‌بنیان باشیم.

وی با اشاره به این‌که رویکرد معاونت علمی در حمایت‌ها، استفاده از زیرساخت‌های موجود و مبتنی بر یک مدل جدید و مبتنی بر مولدسازی منابع موجود با اهرم کردن منابع جدید است، افزود: تلاش داریم با اتخاذ و اجرای این رویکرد، مردمی کردن اقتصاد را تحقق ببخشیم.

دهقانی با تاکید بر توجه جدی به جریان شرکت‌های دانش بنیان در آذربایجان شرقی گفت: جوان متخصصی که ماده موثره ارزشمندی را تولید کند که چند گرم آن صدها دلار ارزش دارد تا شرکتی که یک خط تولید را راه اندازی می‌کند، در حقیقت شکل دهنده جریان اقتصاد دانش بنیان کشور هستند. همزمان و به موازات جریان اقتصاد دانش بنیان، جریان شرکت‌های استارتاپی هم به راه افتاد. اما حمایت از جریان اقتصاد دانش‌بنیان به طوری که نقشی جدی و اثرگذار در معیشت، اقتصاد و اشتغال مردم ایفا کند، رویکرد جدی معاونت علمی در دوره جدید است.

دهقانی با اشاره به ضرورت تقویت جدی زیست‌بوم فناوری کشور گفت: آن چه که به آن توجهی جدی و بر تحقق آن تاکید ویژه داریم حمایت از جریان افراد نخبه، توانمند و متخصص است که دانش را به فناوری و فناوری را به ارزش افزوده و اشتغال تبدیل می‌کنند. در این جریان پرشور، قطعاً سرچشمه دانشگاه نقشی مهم دارد و بی توجهی به دانشگاه این جریان را خشک می‌کند؛ بنابراین توجه به دانشگاه در جریان این اقتصاد ضروری است، اما باید این توجه با یک مدل و رویکرد جدید صورت بگیرد.

وی با اشاره به تدوین، تصویب و اجرای نظام جدید ارزیابی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در همین راستا، عنوان کرد: در نظام ارزیابی جدید که همین رویکرد نوآورانه را دنبال می‌کند شرکت‌های نوپا شرکت‌هایی هستند که در تعامل و ارتباط مستقیم با دانشگاه‌ها هستند، شرکت‌های نوآور شرکت‌های توانمندی هستند که در ارتباط با جریان شرکت‌های نوپا، فناوری را به شرکت‌های بزرگ فناور و صنعت می‌رسانند.

به گفته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهوری، در برنامه یکپارچه و دقیقی که برای توسعه اقتصاد دانش بنیان استان‌ها ترسیم می‌شود حتماً باید بازیگران بزرگ و کلیدی بخش خصوصی نقش داشته باشند. فضای مساعد برای این اتفاق اکنون فراهم شده، چرا که بخش خصوصی به درک و شناخت خوبی از اهمیت نوآوری فناوری و جریان دانش بنیان رسیده‌اند و قانون‌گذار هم امکانات متعددی را در اختیار توسعه اقتصاد دانش‌بنیان قرار داده است که یکی از آن‌ها اعتبار مالیاتی است.

وی با اشاره به تضمین تخصیص اعتبار مالیاتی با عزم معاونت علمی گفت: قانون جهش تولید دانش بنیان که یکی از کارهای ارزنده مجلس است، فضا و ظرفیت بسیار خوبی دارد و برای اجرای این قانون از حداکثر ظرفیت خود استفاده می‌کنیم و برای ضمانت اجرای اعتبار مالیاتی، به شرکت‌ها از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی و سایر صندوق‌ها تضامین لازم را ارائه می‌دهیم.

 

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 166802
کلمات کلیدی
مدیر کردستان
خبرنگار

مدیر کردستان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید