بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/04/17 - 06:29
  • - تعداد بازدید: 100
  • - تعداد بازدیدکننده: 96
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بازدید دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته جنگلداری دانشگاه کردستان از جنگلهای شهرستان بانه

در راستای اجرای طرح حمایت بنیاد ملی نخبگان از بازدیدهای علمی، صنعتی و فرهنگی استاد محور دانشجویان مستعد دانشگاه های سراسر کشور، گروهی از دانشجویان علاقمند و توانمند رشته جنگلداری دانشگاه کردستان به همراهی استاد راهبر دکتر احمد ولی پور از جنگلهای زاگرس شمالی(جنگلهای شهرستان بانه) دیدن کردند.

در این بازدید که از تاریخ 1402/04/09 لغایت 1402/04/16 انجام شد تعداد 12 نفر از دانشجویان رشته مدیریت جنگل دانشگاه کردستان حضور داشتند و از نزدیک با جنگلهای زاگرس شمالی و تولیدات و خدمات اکوسیستمی ، روابط مردم محلی با جنگل، دانش بومی جنگلداری در میان جوامع محلی و نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای اکوسیستمهای جنگلی آشنا شدند.

 در این راستا ابتدا آموزش مقدماتی به دانشجویان در مورد نحوه ارتباط با مردم محلی و روش مصاحبه ارائه شد. در گام بعد با مراجعه به منطقه و هماهنگی مختصر با مردم سوال‌هایی در مورد میزان و نحوه بهره‌برداری از جنگل، وضعیت دامداری، دیدگاه آنها در مورد آینده جنگل و پیشنهادهای آنها برای مدیریت مشارکتی جنگل و حفاظت و احیای اکوسیستم پرسیده شد. دانشجویان به دو گروه تقسیم شدند و هر گروه با چند نفر از روستاییان صحبت کردند.

پس از پایان مصاحبه‌ها، طی جلسه‌ای در مرکز پژوهش و توسعه جنگلداری زاگرس شمالی دکتر هدایت غضنفری در شهر بانه، هر گروه گزارشی از دستاوردهای کار خود ارائه نمود. در ادامه این مرحله بازدید از تولیدات وابسته به جنگل مانند کارگاههای شالبافی در شهر آرمرده انجام شد و دانشجویان با برخی از محصولاتی که جنگل به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در تولید آنها موثر است، آشنا شدند.

در بخش دیگر این بازدید شرکت‌کنندگان با ویژگی‌های کمی و کیفی جنگل و وضعیت پایداری جنگل و همچنین چگونگی ارزیابی پایداری جنگل آشنایی پیدا کردند. به منظور انجام هر چه بهتر این مرحله آموزش و یادآوری استفاده از GPS و نقشه توپوگرافی در دستور کار قرار گرفت. دانشجویان به همراه استاد راهبر جنگل‌گردشی کردند و با نحوه سازماندهی مکانی برای تهیه طرح مدیریت جنگل و اجرای فعالیت‌های آن آشنا شدند. همچنین روش تشریح کیفی جنگل و برآوردهای مختلف را تمرین نمودند.

 در گام دیگر برای تکمیل شناسایی فنی جنگل، آماربرداری و اندازه‌گیری چند قطعه نمونه با استفاده از ابزار فنی اندازه‌گیری درختان انجام شد و در پایان با استفاده از داده‌ها و اطلاعات به دست آمده از بخش‌های مختلف شناسایی کمی و کیفی جنگل و گفتگو با مردم محلی تلفیق و سنتز اطلاعات انجام و نقاط قوت و ضعف جنگلهای منطقه برای دانشجویان تشریح شد. بر این اساس چگونگی ارائه برنامه‌های فنی با در نظر گرفتن مشارکت مردم برای بهبود وضعیت جنگل مورد بحث قرار گرفت.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 166433
کلمات کلیدی
مدیر کردستان
خبرنگار

مدیر کردستان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید