توافقنامه «حمایت از جذب استعدادهای برتر در رشتههای اولویتدار کشور» منعقد شد/
وزیر علوم: توافقنامه «حمایت از جذب استعدادهای برتر در رشتههای اولویتدار کشور» آغازی برای تبیین نقش کلیدی بنیاد ملی نخبگان در کشور است.
زلفیگل گفت: توافقنامه «حمایت از جذب استعدادهای برتر در رشتههای اولویتدار کشور»، آغازی برای قدرشناسی از استعدادهای برتر و تبیین نقش کلیدی بنیاد ملی نخبگان در کشور است که باید روز به روز دامنه حمایتهای همه جانبه آن گسترش یاید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نشست شورای هدایت استعدادهای درخشان و مراسم امضای تفاهمنامه «حمایت از جذب استعدادهای برتر در رشتههای اولویتدار کشور» با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، محمدعلی زلفیگل؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ناصر باقریمقدم؛ قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و جمعی دیگر از مسئولان بنیاد و وزارت علوم در محل این وزارتخانه برگزار شد.
در بخشی از این نشست، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اعطای تسهیلات به استعدادهای برتر منوط به حفظ پویایی تحصیلی آنها است، ما در این حمایتها به دنبال ادامه تحصیل این افراد در رشتههایی هستیم که در آن برگزیده شدند، چرا که این افراد موفقتر عمل میکنند.
زلفیگل ادامه داد معمولا برگزیدگان المپیادهای دانش آموزی و دارندگان نشانهای طلا، نقره و برنز در رشتههای دیگر ادامه تحصیل میدهند و ما برای حل این مشکل رایزنیهایی با بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام دادیم تا استعدادهای برتر در همان رشتهای تحصیل کنند که برگزیده المپیاد شدهاند چرا که این افراد با تحصیل در رشتههایی که برگزیده شدند، موفقتر خواهند بود و حتی ممکن است به دانشمندانی در سطح جهانی تبدیل شوند.
زلفی گل با بیان اینکه در این راستا جلسات مختلف کارشناسی برگزار شد، گفت: در جلسات متعدد شرایط توافقنامه برای حمایت از این افراد را تبیین کردیم و بر این اساس غیر از برگزیدگان المپیادهای دانشآموزی، رتبههای اول تا ۱۰۰ کنکور در رشتههای علوم تجربی، علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی و همچنین رتبههای اول تا ۵۰ رشتههای زبان و هنر نیز به شکل ویژهای حمایت میشوند که شرح این حمایتها در دفترچه آزمون سراسری قید شده است و ارائه این تسهیلات به شرط حفظ پویایی تحصیلی استعدادهای برتر میسر است.
وزیر علوم با بیان اینکه به این ترتیب میتوانیم امیدوار باشیم استعدادهای برتر در آینده مشغول به همان شغلی شوند که در آن مدال المپیاد کسب کردهاند، گفت: همچنین برای رفع نگرانی از آینده شغلی این برگزیدهها تصمیم گرفتیم بعد از دوره دکتری و برای پسادکتری از آنها به شکل ویژهای حمایت کنیم، به گونهای که اگر تمایل داشتند عضو هیات علمی دانشگاه شوند، هیات اجرایی جذب، زمینه بورس و استخدام آنها را به عنوان عضو هیات علمی فراهم کند.
زلفیگل با اشاره به توافقنامه تدوین شده بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: این توافقنامه نیازهای استعدادهای برتر را مورد توجه قرار داده است. این افراد در دوره تحصیل از یک بورسیه، استفاده و مبلغی هم معادل حقوق وزارت کار به عنوان حقوق دریافت میکنند. همچنین این توافقنامه آغازی برای قدرشناسی از استعدادهای برتر است و نقش کلیدی بنیاد ملی نخبگان در کشور است که باید روز به روز دامنه حمایتهای همه جانبه آن گسترش یاید و بر اساس آن زمینههای نرمافزاری و سخت افزاری لازم را برای رشد و شکوفایی استعدادها به کار گرفته شود.
شایان ذکر است، در این نشست توافقنامه سهجانبه بنیاد ملی نخبگان، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای «حمایت از جذب استعدادهای برتر در رشتههای اولویتدار کشور» تبادل شد.
نظر دهید