دیدار رئیس و اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با نخبگان و مسئولان استان کردستان:
به گزارش روابط عمومی مرکز بنیاد نخبگان استان کردستان؛ عصر روز پنجشنبه (27/ 05/ 1401) رئیس و اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با نخبگان و مسئولان استان کردستان دیدار کردند.
در ابتدای این نشست که با حضور استاندار کردستان و معاونین ایشان، جمعی از نخبگان استان کردستان و مسئولان بنیاد نخبگان استان برگزار گردید، رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان ضمن خوش آمد گویی خدمت مهمانان به بررسی و تشریح اسناد بالادستی، قوانین و برنامه های کلان ملی در ارتباط با موضوع نخبگانی پرداخت. جمال سلیمی با توضیح سند راهبردی کشور در امور نخبگان و بند قانونی منتج از این سند در برنامه پنج ساله توسعه ششم کشور( بند «ث» ماده 64 قانون برنامه ششم توسعه کشور) و اشاره به برنامه های عملیاتی که تمام دستگاه های اجرایی کشور در راستای این بند از برنامه توسعه ششم تقدیم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کرده اند، اشاره کرد که از سال 97 معاونت علمی ریاست جمهوری هر سال به بررسی میزان اجرایی شدن تعهدات دستگاههای اجرایی در ارتباط با تکریم، بزرگداشت، جذب و به کارگیری نخبگان می پردازد و گزارشی را به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارائه می دهد.
رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان با برشمردن مجموعه فعالیت هایی که بنیاد ملی نخبگان در مسیر نخبگی(شناسایی، هدایت، توسعه و بهسازی، جذب و به کارگیری و تکریم و بزرگداشت نخبگان و سرآمدان علمی) انجام می دهد یادآوری نمود که در 10 سال گذشته مکانیسم های مربوط به شناسایی، هدایت و توسعه و توانمندسازی نخبگان در بنیاد ملی به درستی انجام شده و آنچه بایستی در ادامه به آن توجه شود و در راهبردهای کلان بنیاد و سیاستهای قانونی و حمایت از نخبگان قرار گیرد موضوع جذب و به کارگیری نخبگان است و باید حمایت از این راهبرد در اولویت قرار گیرد . سلیمی اشاره داشت که بودجه، تسهیلات و حمایتهای بنیاد با رسالتهای اصلی آن همخوانی نداشته و نیازمند حمایت همه جانبه مجلس شورای اسلامی در این راستا است.
رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان با تشریح فعالیت های اصلی و سیاست های بنیاد در سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» به چهار اتفاق مبارک در این سال اشاره کرد که عبارتند از: تفاهم نامه معاونت علمی ریاست جمهوری با وزارت کشور؛ بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور در خصوص تعیین دستیار/مشاور نخبه توسط مسئولان دستگاههای اجرایی استانها؛ حضور نخبگان در کمیته های تخصصی شورای برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و آیین نامه جذب نخبگان و استعدادهای برتر در دستگاههای اجرایی.
در ادامه جلسه بخشی از نخبگان منتخب به ارائه نظرات، دیدگاهها، موضوعات، مسائل و چالشهای نخبگان در سطح ملی و استانی پرداختند. همچنین اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به ارائه دیدگاههای خود پرداختند.
علیرضا منادیسفیدان در نشستی با حضور استاندار کردستان و جمعی از مدیران استانی؛ جمعی از نخبگان و مسئولان بنیاد نخبگان استان کردستان با مثبت ارزیابی کردن اقدامات و برنامههای بنیاد ملی نخبگان خاصه در بحث طرح هستههای مسئله محور(طرح شهید احمدی روشن)، ساخت مسکن نخبگان و ایجاد اشتغال نخبگانی در دستگاههای اجرایی کشور، برای همکاری و تعامل مجلس با دولت در این بخشها اعلام آمادگی کرد.
نماینده مردم شهرستانهای مریوان و سروآباد در مجلس ضمن تاکید بر اینکه نخبگان باید ازاین موهبت الهی به بهترین شیوه استفاده کنند، تاکید کرد که مساله مطرح کردن به تنهایی نمی تواند دردی از درهای استان بکاهد بلکه نخبگان باید ضمن طرح مساله، راهکارهای خود را نیز برای این مسائل ارائه کنند. وی پیشنهاد کرد که اتاق فکر نخبگانی در استان تشکیل شود و هر کدام از نخبگان مشاور دستگاهها شوند. شیوا قاسمی پور ادامه داد: استان کردستان ظرفیتهای بالقوهایی دارد که اگر با رویکرد عملی و دور از سخن گفتن با آن روبرو شویم میتوانیم مشکلات کردستان را حل کنیم. وی ادامه داد که ظرفیت های موجود در استان کردستان به لحاظ منابع و ذخایر آب، معادن و همچنین شرایط ویژه کشاورزی در استان، این امید را در ما ایجاد کرده که با حضور نخبگان بتوان جایگاه استان را در بهره گیری چندین برابر از این موهبت ها و منابع، ارتقاء و مسیر توسعه استان را هموارتر نمود.
حبیبالله دهمرده نماینده شهرستانهای زابل و زهک (استان سیستان و بلوچستان) و عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی شامگاه پنجشنبه در نشست هماندیشی با نخبگان استان کردستان و با حضور استاندار کردستان اظهار داشت: همین نخبگان دانشگاه موشکهای نقطه زن ساختند و این امر بدون حمایت و توجه ممکن نبود. وی با تاکید بر اینکه زیاد نگاه به بیرون نداشته باشیم و نخبگی به معنی اتکا داشتن به خود است افزود: ما داشته های خود را نباید نادیده بگیریم چون به بیراهه میرویم. دهمرده با بیان اینکه در دوران رژیم گذشته به دلیل کمبود دانشگاه بسیاری از استعدادها پرورش نیافتند اضافه کرد: امروز یکی از مهمترین دانشگاه در دوران جمهوری اسلامی در شهر زابل در نزدیکی مرز ایجاد شده است و با افتخار اعلام می کنیم که یکی ازدانشگاههای خوب کشور امروز در استان کردستان است و کردستان بسیار توسعه یافته است، هرچند که بایستی با همت همین نخبگان بیشتر رشد کند.
در انتهای جلسه اسماعیل زارعیکوشا استاندار کردستان ضمن خیر مقدم و ابراز خوشحالی از حضور در جمع نخبگان استان کردستان و مهمانان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: درکنار چشماندارها و ثروتهای طبیعی استان، «نخبگان» مهمترین ظرفیتی هستند که می توانند زمینه بهرهوری بیشتر از این مواهب را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه در مدت زمانی که مسئولیت استانداری کردستان را بر عهده گرفته است، ممکن است به دلیل مشغولیت اداری و چینش ساختار مدیریتی استان، کمکاری های از طرف استانداری در خصوص نخبگان و اختصاص زمان بیشتر به دیدار و استماع نقطه نظرات ارزشمند این قشر صورت پذیرفته است، اما ما مصمم به رعایت همه دستورالعمل ها، تفاهمنامه ها و ابلاغیه هایی هستیم که وزارت کشور در خصوص نخبگان با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان امور اداری و استخدامی کشور و سایر ارگانها داشته است. ایشان در ادامه افزودند هر چند صرف دستورالعمل تعیین مشاور و دستیار نخبه توسط مدیران دستگاههای اجرایی نمی تواند تنها روش برای بهره گیری از توان جامعه نخبگانی قلمداد گردد، ولی با این وجود مصمم به اجرای آن هستیم تا گامی رو به جلو برداشته باشیم.
استاندار کردستان یادآور شد: با وجود همه مشکلات، در سه دهه گذشته مقام معظم رهبری پرچم علمی کشور و حمایت از نخبگان را برافراشته اند و این مهم را پیش برده اند و باید همه مدیران به ایشان تأسی کنند. زارعیکوشا ضمن یادآوری این نکته به مدیران اجرایی استان که مسائل و مشکلات حوزه کاری خود را احصاء و با بهرهگیری از نقطه نظرات نخبگان، بهترین راهکار برای رفع آن را پیدا کنند، افزود: تمامی یک درصد اعتبارات پژوهشی استان باید با همکاری بنیاد نخبگان استان، دانشگاه ها و پارک علم و فناوری، صرف پیدا کردن راهکار مناسب برای حل مشکلات استان شود.
نظر دهید