بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1395/05/16 - 09:58
  • - تعداد بازدید: 1229
  • - تعداد بازدیدکننده: 247
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه

«دوست علمی» در حوزه بیوتکنولوژی برای دانش آموزان مستعد دختر استان کردستان برگزار شد

«دوست علمی» در حوزه بیوتکنولوژی برای دانش آموزان مستعد دختر استان کردستان برگزار شد

~/Asset/News/News/Image/کردستان/phoca_thumb_l_img_0684.jpg

به همت بنیاد نخبگان استان کردستان و به منظور شناسایی و شکوفا کردن استعداد­های تحصیلی دانش آموزان و در راستای توسعه آموزش­های برون مدرسه­ای و با هدف شناسایی دانش آموزان مستعد، تمرکز زدایی و افزایش گستره­ی حمایتی بنیاد ملی نخبگان، ایجاد ارتباطات فرهنگی و علمی میان استعداد­های برتر، تقویت حس اعتماد اجتماعی و افزایش خود­باوری و منزلت اجتماعی و نیز افزایش انگیزه دانش آموزان، طرح دوست علمی با موضوع بیوتکنولوژی در تاریخ­های 19 تا 21 مرداد ماه سال جاری و با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان، دانشگاه کردستان و دانشگاه علوم پزشکی کردستان برای دانش آموزان دختر استعداد درخشان مقطع دوم متوسطه رشته­ های ریاضی فیزیک و علوم تجربی شهرستان­های سنندج و مریوان در شهر سنندج برگزار گردید. دانش آموزان با توجه به معدل نمرات، استعداد و علاقمندی به حوزه­ ی بیوتکنولوژی توسط اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان انتخاب شدند. برنامه زمانبندی این طرح به شرح جدول زیر بود:



روز سه شنبه 19/5/95



مراسم افتتاحیه ­ی طرح دوست علمی رأس ساعت 8:30 صبح سه شنبه 19 مرداد و در سالن آمفی تئاتر آزمایشگاه مرکزی دبیرستان­های استعداد درخشان شهر سنندج و با حضور اساتیدی چون جناب آقای دکتر رحمت صادقی ریاست بنیاد نخبگان استان و استاد تمام گروه شیمی دانشگاه کردستان، جناب آقای دکتر شمس الدین احمدی مدیر پژوهشی و دانشیار گروه زیست شناسی دانشگاه کردستان و جناب آقای واعظی رئیس دفتر استعدادهای درخشان اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان و 80 تن از دانش آموزان دختر برگزیده­ ی مدارس شهرستان­های سنندج و مریوان برگزار گردید.



مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط یکی از دانش آموزان حاضر در طرح دوست علمی آغاز شد. سپس جناب آقای دکتر رحمت صادقی ریاست بنیاد نخبگان استان به عنوان آغازگر طرح به ایراد مطالبی در باره ­ی هدف طرح دوست علمی و موضوع مورد بحت این دوره از طرح دوست علمی پرداخت. آقای دکتر صادقی یادآور شد که هدف از این برنامه این است که در کنار یادگیری مفاهیم و کاربرد­های بیوتکنولوژی به عنوان یکی از فناوری­های نوین، با تعدادی از اساتید مطرح دانشگاه و تعدادی از استعداد­های برتر بنیاد ملی نخبگان آشنا و دوست علمی شوید. ایشان ضمن تشریح برنامه­ های علمی، آموزشی، فرهنگی و تفریحی در نظر گرفته شده برای این سه روز، خاطر نشان کرد که سعی کنید در این مدت بهره کافی را از برنامه­ های در نظر گرفته شده ببرید و ضمن اخذ آدرس پست الکترونیکی و شماره تماس اساتید و استعداد­های برتر، با آن­ها در آینده در تماس باشید و راهنمایی­های لازم را از آن­ها اخذ کنید. ایشان ضمن معرفی کلیه اساتید و استعداد­های برتر دعوت شده به برنامه، از جناب آقای دکتر شمس الدین احمدی دعوت کرد که برای ارائه مطالبشان به جایگاه تشریف بیاورد.



اولین ارائه ­ی علمی را جناب آقای دکتر شمس الدین احمدی و با موضوع معرفی مفاهیم مقدماتی علم بیوتکنولوزی و کاربرد­های آن آغاز نمود. جناب آقای دکتر احمدی در ابتدای سخنرانی خود از دست اندرکاران و همچنین از حضور دانش آموزان و مربیان مدارس استعداد درخشان استان تشکر کرده و در ادامه به توضیح فهرست مطالب خود پرداخت و ارائه­ی مطالب را آغاز نمود. رئوس مطالب ایشان عبارت بودند از تعریف بیوتکنولوژی، کاربرد­های علم بیوتکنولوژی، معرفی برخی از سموم و مشکلات ناشی از آن­ها، تأثیر بیوتکنولوژی در مقاوم سازی محصولات کشاورزی و همچنین درمان برخی از بیماری­ها با محصولات اصلاح شده و ... . ایشان در ادامه مطالب یادآور شد که اصلاح محصولات کشاورزی و بطور کلی محصولات غذایی می­تواند موجب بهبود روند زندگی انسان شود. جناب آقای دکتر احمدی در پایان سخنان خود گفت همه­ ی علوم خوب و لازم است اما علمی بهتر است که ثروت آفرین باشد.




بعد از ارائه­ ی جناب آقای دکتر احمدی، حضار برای بحث و پرسش و پاسخ در مورد مطالب ارائه شده و گفتگو و تبادل نظر با رتبه­ های برتر کنکور، وارد سالن نشست شدند. نشست پرسش و پاسخ با حضور جناب آقایان دکتر رحمت صادقی (رئیس بنیاد نخبگان استان و دانش آموخته برتر بنیاد ملی نخبگان)، دکتر شمس الدین احمدی (مدیر پژوهشی و دانشیار دانشکده علوم دانشگاه کردستان)، دکتر محمد مجد(دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان)، دکتر شهرام رحیمی (رتبه 1 کشوری آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی سال 86 و دانشجوی دکتری تخصصی توان بخشی و طب فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)، واعظی (رئیس اداره استعداد درخشان اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان)، سرکار خانم­ها نسیبه ابراهیمی(دانشجوی دکتری شیمی فیزیک دانشگاه کردستان و برگزیده­ی جایزه تحصیلی بنیاد نخبگان) و شادی شهسواری (رتبه 6 کشوری آزمون سراسری گروه علوم ریاضی و فنی سال 90) و دانش آموزان و مربیان آن­ها، آغاز شد. در ابتدا جناب آقای دکتر صادقی به این نکته اشاره کرد که با توجه به محدودیت صنعت در شهر­های استان کردستان متأسفانه دید دانش آموزان نسبت به علوم جدید محدود است و بیشتر دانش آموزان دنبال تعداد محدودی از رشته ­ها هستند، در حالی که در دیگر مناطق مخصوصاً شهر­های بزرگ و صنعتی، ایده­های کوچک اما تازه می­توانند تبدیل به ثروت شوند. ایشان از دانش آموزان خواست که خلاقیت را در خودشان پرورش دهند و ذهن خلاقی داشته باشند، چون ذهن خلاق در کنار علم می­تواند موجب شکوفایی اقتصادی جامعه شود. جناب آقای دکتر صادقی در انتهای سخنشان با معرفی نخبگان و استعداد­های برتر حاضر در جلسه از آن­ها خواست که خود را معرفی کرده و بحث را شروع کنند. بعد از آن، دانش آموزان به معرفی خود پرداخته و سؤالاتی را از اساتید و نخبگان حاضر در جلسه پرسیدند. بیشتر سوالات در زمینه­ ی کنکور و درس­های آن، نحوه­ ی مطالعه و روش­های برنامه ریزی تحصیلی بود.



با پایان نشست پرسش و پاسخ، حاضران در جلسه برای صرف نهار و ادای نماز ظهر و استراحت، به دبیرستان نمونه ابرار رفتند.



بعدازظهر حدود ساعت 15 برای بازید از دانشگاه کردستان مطابق برنامه ­ی تعیین شده دانش آموزان عازم دانشگاه کردستان شدند. در ابتدا دانش آموزان و مربیان از کتابخانه­ ی مرکزی دانشگاه کردستان بازدید کردند و توضیحاتی توسط دکتر سید مهدی حسینی ریاست کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان در مورد این کتابخانه که بزرگترین کتابخانه استان است، داده شد.



سپس دانش آموزان در کلاس جناب آقای دکتر رحمان حلاج (رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه کردستان و دانش آموخته برتر بنیاد ملی نخبگان) در محل دانشکده علوم دانشگاه کردستان حضور پیدا کردند. دومین ارائه­ ی علمی مربوط به جناب آقای دکتر حلاج با موضوع روش­های شناسایی نانو مواد بود. جناب آقای دکتر حلاج ارائه­ ی خود را با معرفی اشعه­ ی کاتدی و دستگاه مولد اشعه­ ی کاتدی و اشعه­ ی ایکس آغاز کرده و به نقش آن در شناسایی مواد و ترکیب­ها اشاره کرد. سپس به معرفی انواع روش­های آنالیزی اشاره کرده و توضیحاتی درباره هر کدام از روش­ها داد. در نهایت برای فهم بهتر مطالب، دانش آموزان را برای بازدید از آزمایشگاه­های نانو راهنمایی کرد. در این آزمایشگاه­ها دانش آموزان با دستگاه میکروسکوپ الکترونی و دستگاه آنالیز کروماتوگرافی گازی و با نحوه­ی کارکرد آن­ها آشنا شدند.



بعد از یک استراحت کوتاه و صرف میان وعده، برنامه ورزشی شنا در استخر دانشگاه کردستان در نظر گرفته شده بود که دانش آموزان و مربیان آن­ها در آن برنامه حضور پیدا کردند. در انتها دانش آموزان شهرستان مریوان برای صرف شام و استراحت به خوابگاه دبیرستان ابرار منتقل شدند.




روز چهارشنبه 20/5/95



سومین نشست علمی که در تالار اجتماعات شهید رستم پور دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار گردید، مربوط به جناب آقای دکتر فردین فتحی (معاون پژوهشی و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کردستان) و با موضوع بیوتکنولوژی و کاربرد­های آن در علوم پزشکی بود. آقای دکتر فتحی کلیاتی را در زمینه­ ی بیوتکنولوژی و کاربرد­های آن بیان کرد، سپس در مورد سلول­های بنیادی و کاربرد­های آن­ها مطالبی را ارائه داد. بعد از آن به بحث در مورد حیوانات تراریخته و چند نمونه از کارهای خود پرداخت و در نهایت توضیحات کاملی را در مورد شبیه سازی و کاربرد­های آن­ها ارائه داد. آقای دکتر فتحی در بین مطالبی که بیان فرمود به چند نکته ادبی و شعر از شعرای بزرگ چون مولانا اشاره کرده و به سوالات تعدادی از دانش آموزان پاسخ داد. در زمان استراحت ارائه­ ی آقای دکتر فتحی، سرکار خانم دکتر فرهادی فر استاد تمام زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز به ایراد چند نکته­ ی مادرانه برای دانش آموزان حاضر در سخنرانی پرداخته و از آن­ها خواست که همواره با انجام ورزش­های مناسب و استفاده از مواد غذایی سالم، شادابی و طراوت خود را حفظ کنند. بعد از اتمام کامل سخنرانی، آقای دکتر فتحی از سرکار خانم رمضانی و سرکار خانم جعفری که از دانشجویان برتر پزشکی بودند دعوت کرد که با حضور در نشست مطالبی را برای دانش آموزان بیان کنند و به سوالات آنان پاسخ دهند. دانشجویان برتر پزشکی بعد از معرفی خود، با دانش آموزان به بحث و گفتگو در مورد روش­های مطالعه و مخصوصاً دروس کنکور تجربی پرداختند و تجربیات خود را در این زمینه ارائه دادند. با پایان یافتن بحث دانش آموزان و دانشجویان برتر پزشکی، جناب آقای دکتر فتحی حضار را به بازدید از سالن­های مولاژ و تشریح، آزمایشگاه انگل شناسی و قارچ شناسی و آزمایشگاه میکرب شناسی دعوت کرد.



جناب آقای دکتر فتحی در سالن­های مولاژ و تشریح به ارائه­ ی مطالبی در مورد ساختار اسکلتی بدن و تعدادی از اندام­های داخلی همچون قلب، ریه، کبد و ... (آناتومی) پرداخت و مطالب خود را با نشان دادن ملاژها و اندام­های واقعی توضیح داد و در نهایت گفته­ هایش را با نمایش دو جسد کامل کرد.



جناب آقای دکتر خادم در آزمایشگاه انگل شناسی و قارچ شناسی به معرفی تعدادی از انگل­ها و قارچ­ها پرداخت و توضیحاتش را با تصاویر موجود در آزمایشگاه کامل کرد.



در آزمایشگاه میکرب شناسی جناب آقای شریعتی به توضیحاتی در مورد نحوه­ ی کارکرد گلوبول­های سفید و قرمز خون، نحوه ­ی گرفتن خون از بیمار، نحوه ­ی قرار دادن آن در سانتریفوژ و دیگر اعمال­های تشخیصی پرداخت و در انتهای توضیحاتش، در مورد رشته­ های دانشگاه علوم پزشکی کردستان و رتبه­ های مورد نیاز آن­ها نیز مطالبی را بیان کرد.



با پایان بازدید از آزمایشگاه­ها، حاضران در جلسه برای صرف نهار و ادای نماز ظهر و استراحت، به دبیرستان نمونه ابرار منتقل شدند.



بعدازظهر در حدود ساعت 15 در سالن آمفی تئاتر آزمایشگاه مرکزی دبیرستان­های استعداد درخشان، نشستی با حضور جناب آقایان دکتر رحمت صادقی، دکتر فردین فتحی، دکتر شهرام رحیمی، رزگار سلیمی (رتبه 57 کشوری آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم انسانی سال 94 و دانشجوی حقوق دانشگاه تهران)، نیما تزئینی (رتبه 42 کشوری آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی سال 95) و سرکار خانم شادی شهسواری و دانش آموزان و مربیان آن­ها برگزار گردید. در ابتدای نشست جناب آقای دکتر رحمت صادقی به تعدادی از رتبه­ های برتر کنکور 95 اشاره کرد و بیان داشت جوانان کردستانی پتانسیل آن را دارند که همواره در قله­ های برتر علم قرار گیرند. سپس به معرفی آقایان رزگار سلیمی و نیما تزئینی پرداخت و از اساتید و استعداد­های برتر حاضر در نشست خواست که خود را معرفی کنند. بعد از معرفی حضار، بحث و گفتگوی داغی بین دانش آموزان و رتبه­ های برتر کنکور صورت گرفت.



در انتهای گفتگو و با حضور اساتید، استعداد­های برتر، دانش آموزان و مادر آقای نیما تزئینی چند ساعت بعد از اعلام نتایج کنکور به منظور ایجاد انگیزه و ترغیب سایر دانش آموزان، از آقای نیما تزئینی تجلیل بعمل آمد و هدیه­ ای به رسم یادبود به ایشان اهدا گردید. آقای نیما تزئینی توانست رتبه ­ی 42 کشوری (رتبه 22 منطقه ی 2) را در کنکور سراسری 95 در گروه آزمایشی علوم تجربی کسب کند. در این مراسم حدود 80 نفر از دانش ­آموزان مستعد پایه دوم دبیرستان کل استان حضور داشتند و با توجه به تازگی خبر، شور و اشتیاق فراوانی در دانش آموزان شرکت کننده در مراسم ایجاد شد.



بعد از اتمام گفتگو و تبادل نظر­های دانش آموزان با اساتید و رتبه­ های برتر کنکور، برنامه تفریحی مشاهده فیلم در سینما بهمن سنندج در نظر گرفته شده بود که دانش آموزان و مربیان آن­ها در آن برنامه حضور پیدا کردند. در انتهای برنامه ­ها، دانش آموزان شهرستان مریوان برای صرف شام و استراحت به خوابگاه دبیرستان ابرار منتقل شدند.



روز پنجشنبه 21/5/95



چهارمین نشست علمی که در سالن آمفی تئاتر آزمایشگاه مرکزی دبیرستان­های استعداد درخشان سنندج برگزار گردید، مربوط به جناب آقای دکتر محمد مجد و با موضوع بیوتکنولوژی و کاربرد­های آن در کشاورزی بود. آقای دکتر مجد به کاربرد­های وسیع استفاده از بیوتکنولوژی در اصلاح محصولات کشاورزی و بهبود وضعیت تغذیه اشاره کرد و به نکته نظرات و سوالات حضار پاسخ داد.



بعد از ارائه­ ی جناب آقای دکتر مجد و استراحتی کوتاه، حضار برای نشست صمیمی، گفتگو و تبادل نظر با رتبه ­های برتر کنکور، وارد سالن آمفی تئاتر شدند. در این نشست که با حضور آقایان دکتر رحمت صادقی، دکتر محمد مجد، واعظی، نیما تزئینی و امیر نصرالهی زاده (دانشجوی پزشکی دانشگاه تهران و رتبه 32 آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی سال 94) برگزار شد، دانش آموزان در یک فضای بسیار صمیمی و دوستانه و در مدت حدود سه ساعت با اساتید و استعداد­های برتر حاضر در جلسه به گفتگو نشستند.



برنامه اختتامیه و با سخنرانی جناب آقای دکتر رحمت صادقی در حدود ساعت 14 برگزار شد. دکتر صادقی ضمن عرض خسته نباشید گفت که امیدوارم در مدت این سه روز بهره کافی را از برنامه­ های در نظر گرفته شده برده باشید و با انگیزه، عشق و علاقه­ ی مضاعف به خانه ­های خود برگردید. ایشان خاطر نشان کرد که رمز موفقیت در هر کاری وجود عشق و علاقه به آن کار در شخص مورد نظر است. این عشق و علاقه مثل سوخت ماشین انرژی شما را برای رسیدن به هدف تامین می­کند و تمامی افرادی که در هر زمینه­ای موفق بوده­ اند قطعاً به آن کار عشق و علاقه داشته­ اند. ایشان یادآور شد که سعی کنید در مطالعه و یادگیری دروس به همدیگر کمک کنید و سعی کنید با هم رشد کنید و رقابت مثبت و دوستانه­ ای برای ارتقاء خود داشته باشید. بعلاوه شما همیشه باید شکرگزار کسانی باشید که به شما کمک کرده­ اند. سعی کنید در کنار درس به کار­های جنبی همچون ورزش، موسیقی و یادگیری زبان انگلیسی نیز بپردازید. البته در برنامه ریزی خود به درستی زمان را مدیریت کنید تا بتوانید همه برنامه­ های خود را اجرا کنید. قطعاً مدیریت درست زمان یکی دیگر از رموز موفقیت شماست. در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای همه­ ی دانش آموزان و تشکر از تمامی اساتید، استعداد­های برتر و همه ­ی کسانی که در برگزاری این برنامه تلاش کردند، از کم و کاستی­های احتمالی در طول اجرای این برنامه عذر خواهی کرد و با ذکر صلواتی برنامه دوست علمی به پایان رسید. در نهایت و پس از صرف نهار و ادای نماز ظهر برنامه دوست علمی به پایان رسید و دانش آموزان به خانه ­های خود برگشتند.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 139700
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم