بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1395/02/12 - 10:31
  • - تعداد بازدید: 685
  • - تعداد بازدیدکننده: 146
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست هم اندیشی نخبگان و استعدادهای برتر استان کردستان با دکتر ضرغام دبیر شورای نخبگان و رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور

نشست هم اندیشی نخبگان و استعدادهای برتر استان کردستان با دکتر ضرغام دبیر شورای نخبگان و رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور

~/Asset/News/News/Image/کردستان/00000000000098555685.jpg

نشست هم اندیشی نخبگان و استعدادهای برتر استان کردستان با دکتر ضرغام دبیر شورای نخبگان و رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور،در روز سه شنبه مورخ 31/1/1395 راس ساعت 15:30 در محل بنیاد نخبگان استان کردستان تشکیل گردید. ابتدائا جناب آقای دکتر صادقی ضمن عرض خیر مقدم به دکتر ضرغام جهت حضور در جمع نخبگان و استعدادهای برتر به بیان برنامه های اجرا شده و اقدامات در دست اقدام بنیاد نخبگان استان کردستان پرداختند و بیان داشتند استفاده از ظرفیت نیروی انسانی میتواند محرک اصلی توسعه یک جامعه است و با تقویت نیروی انسانی کارآمد و نخبه میتوانیم موجب رشد و توسعه منطقه را به وجود آوریم. با توجه به اهدای جایزه های تحصیلی به دانشجویان مستعد استان شاهد ایجاد انگیزه در دانشجویان برای تحصیل هستیم و این انگیزه عنصر محرکی است که هم اکنون با توجه به رکود و نبود کار در جامعه به دانشجویان تزریق شده است.سپس دکتر صادقی با توجه حمایت های صندوق توسعه و انعقاد تفاهم نامه های همکاری با دانشگاه های استان از حمایت های این صندوق تشکر کردند و خاطر نشان شدند این گونه حمایت ها به رشد پژوهش های بنیادین و پرورش نیروی انسانی تاثیر گذار کمک نموده و منشا خیر و برکت برای استان است.سپس هریک از نخبگان و استعداد های برتر استان به بیان دیدگاه های خود پرداختند.

دکتر آرمان صادقی( دانش آموخته برتر و هیئت علمی دانشگاه کردستان):در امتیاز بندی های جدید صورت گرفته امتیاز علمی برای کتابهای معتبر در نظر گرفته نشده و حمایت های بنیاد روز به روز کمتر میشود.واگذاری بررسی ها و اعطای تسهیلات توسط دانشگاه ها مناسب نیست و نخبگان واقعی آیین نامه های قبلی بنیاد که کان لم یکن تلقی شده از این روند متضرر شده اند.حمایت از استادیاران جوان صورت نمیگیرد و وام های اعطایی با سود های بالا قابل استفاده برای نخبگان نیست.

دکتر محمد رضا ستاره(برگزیده جشنواره خوارزمی و عضو هت علمی دانشگاه کردستان):در  دوره های فوق دکتری نظارت خاصی صورت نمیگیرد و دانشجویان به درستی شناسایی و انتخاب نمی گردند در مبحث شناسایی سرآمدان علمی بسیار ضعف عمل شده و افرادی به عنوان سرآمد علمی مشخص شده اند که کیفیت و کمیت لازم را ندارند و بسیار جای سوال است.باید در انتخاب سرآمدان بسیار دقت کرد و این القاب که القاب بزرگی است با دقت به افراد تعلق گیرد.

سید عطا حسینی( مخترع و صاحب شرکت دانش بنیاد):حمایت های بیشتری از مخترعین صورت گیرد و ساز و کار مناسبی برای بهرمندی از تسهیلات دانش بنیان فراهم شود متاسفانه آیین نامه های موجود در پارکهای علم و فناوری اختراعات با تاییدیه علمی را در نظر نگرفته و این رویکردها به نفع صاحبان ایده و فن نیست و باید اصلاح شود.

دکتر هیمن شهابی(دانش آموخته برتر و عضو هیت علمی دانشگاه کردستان):جهت استفاده از تسهیلات وام مسکن نخبگان اقدام نمودیم و مصادف شد با تغییر آیین نامه و هرچه پیگیری نمودیم جوابی نگرفتیم.اگر قصد حمایت از نخبگان است چرا سد وام بیشتر شده و بنیاد نخبگان برای حمایت از دانش آموختگان تغیر رویه داده است استفاده ازظرفیت دانشگاه های برای حمایت از نخبگان کار درستی نبود. چرا در مسیر ارزیابی هیئت علمی تسهیلی صورت نمیگیرد ما به شوق خدمت و پژوهش برگشتیم اما آنقدر استرس کار ما زیاد است و تغییر وضعیتمان انجام نمیشود که دوسالی که در ایران هستم نتوانسته ام مقاله ای مطالعه کنم.در خارج از کشور آنقد آسایش بود که بیشتر به پژوهش میپرداختیم.

مهندس سعید صالحی(برگزیده جایزه تحصیلی-دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد):حمایت از طرح های پژوهشی هزینه ای بیشتر از هزینه های تحصیلی را میطلبد و نگاه به انجام روند پژوهش باید تغییر یابد بسیاری از پژوهش ها با شکست مواجه میشود و هزینه زیادی صرف این مسیر میگردد.در انجام یک پژوهش همیشه شکست وجود دارد.

دکتر سارا سلیمانی(هیت علمی دانشگاه کردستان، برگزیده کنکور سراسری):معیار نخبگی در رشته های هنر با سایر رشته ها متفاوت است و باید ساز و کار مختص رشته های هنر را در نظر گرفت. استفاده از نخبگان در کارگروه های تخصصی باید در راس امور باشد اما هیچ یک از آیین نامه های تدوین شده توسط هیت وزیران به حضور نخبگان در اتاق های فکر توجه نکرده است. اگر ما عضو بنیاد نخبگان نبودیم چه ساز و کاری برای توجه و حضورمان در شورا های تخصصی بود یقینا این مقولات نیاز به پیگیری های کشوری دارد و از استان ها ساخته نیست. متاسفانه وزارت علوم بر جذب دانشجویان در دانشگاه های آزاد هیچگونه نظارتی ندارد و دانشگاه هایی که یک یا دو عضو هیت علمی با درجه دکتری دارند و چند ماهی از فارغ التحصیلیشان نگذشته اقدام به جذب دانشجوی دکتری نموده اند جای تعجب است که چرا وزارت علوم نظارت دقیقی بر این موسسات ندارد. انجام طرح های پژوهشی استان نیازمند یک سری روایط اداری است و هیچگونه شایسته سالاری در واگذاری طرح های لحاظ نشده است.

سپس جناب آقای دکتر ضرغام دبیر شورای نخبگان و رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ضمن تقدیر از زحمات بنیاد نخبگان جهت تشکیل جلسه و حضور نخبگان در جلسه به  معرفی بنیاد ملی علمی ایران و اهداف،خدمات و حمایت های این بنیاد پرداختند و  با تاکید بر اینکه این بنیاد باهدف تقویت پژوهش‌های پایه  و تقویت رابط بین دولت و صنعت تشکیل شده است، گفت: آمار ارائه‌شده نشان می دهد که میزان پژوهش‌های سالانه افزایش پیداکرده است البته مراکز علمی  و پژوهشی کشورمان ظرفیت‌های پژوهشی بالقوه و بالفعلی دارد و البته باید ظرفیت‌های پژوهشی تازه‌ای ایجاد گردد.در پایان خاطر نشان کردند کلیه مباحث و دغدغه های پیش روی نخبگان استان را با جناب آقای دکتر ستاری معاونت علمی و فناوری ریس جمهور و رئیس بنیاد نخبگان در میان خواهند گذاشت و رسیدگی لازم در خصوص مشکلات پیش رو را در دستور کار خود قراردادند.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 139557
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم