بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1395/05/10 - 08:50
  • - تعداد بازدید: 859
  • - تعداد بازدیدکننده: 117
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

برگزاری نشست هم اندیشی سرآمدان علم و تجربه شهرستان سقز

نشست هم اندیشی برگزیدگان علم و تجربه شهرستان سقز در روز پنج شنبه مورخه 1395/05/07 رأس ساعت 10 صبح در محل سالن جلسات فرمانداری شهرستان سقز و با حضور برگزیدگان علم و تجربه شهرستان سقز با تلاوت آیاتی چند از کلام اله مجید توسط قاری محترم جناب آقای قاضی پور برگزار گردید.

~/Asset/News/News/Image/کردستان/000000004245353.jpg

در این نشست دکتر صادقی رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان ضمن خیر مقدم به مهمانان، سرآمدان، نخبگان و استعدادهای برتر و تشکر از حضور آنها در جلسه مذکور، از آقای ورمقانی فرماندار محترم شهرستان سقز به خاطر میزبانی و مهمان نوازی تشکر کرد. ایشان از آقای بیگلری نماینده مردم شهرستان های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی، آقای فیروزی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان و سایر مسئولین حاضر در جلسه نیز تشکر کرد. دکتر صادقی خاطر نشان کردکه تمام جوامع پیشرفته ارزش ویژه ای برای کرامت انسانی قایل هستند و اهمیت و نگاه ویژه ای برای سرمایه انسانی خود دارند و مهمترین عامل پیشرفت و توسعه کشور را تعیین جایگاه نخبگان در سطوح مختلف تصمیم گیری و تصمیم سازی در مسائل مختلف جامعه عنوان کرد.ایشان در ادامه افزود که در نتیجه تعامل دو سویهبین نخبگان و جامعه، اکوسیستم جامعه در جهت توسعه اصلاح خواهد شد و تا زمانی که نخبگان نقش افرینی نکنند، زیست بوم جامعه مناسب توسعه و پیشرفت نخواهد بود.رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان گفت که با علم به این واقعیت ها،ما در بنیاد نخبگان استان برآن شدیم تا بانک اطلاعاتی نخبگان، سرآمدان و فرهیختگان هر کدام از شهرستان های استان را تهیه کنیم و شورایی به نام شورای هم اندیشی شهرستان را با دو هدف تأسیس کنیم.هدف اول تکریم و الگو سازی از نخبگان است که می تواند بصورت های مختلفی چون تکریم در چنین نشست هایی، خیابان به اسم کردن،برگزاری مراسم بزرگداشت، انتشار بیوگرافی و زندگی نامه و تهیه فیلم، مستند و ... صورت گیرد. این کار می تواند باعت انگیزه و تشویق جوانان شود. این همان اصلاح اکوسیستم و اصلاح ارزش هاست. در این راستا امروز ما انشاء الله در حاشیه این نشست از 11 نفر از دانش آموزان این شهر که در سال تحصیلی جاری موفقیت هایی را کسب کرده اند نیز تجلیل می کنیم.هدف دوم از تشکیل این شورا بسترسازی برای ایجاد ارتباط و تعامل بین نخبگان و سرآمدان با مسئولین شهر است تا از این پتانسیل ها در جهت توسعه شهر و اصلاح اکوسیستم شهر در قالب کارگروه های تخصصی، اتاق فکر، شورای مشورتی و ... استفاده شود.

رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان خاطر نشان کرد که این شورا در صورتی می­تواند نقش آفرینی کند که سه نکته اساسی در آن رعایت شود:

1-سطح شورا نباید پایین بیاید. باید شورا وزین باشد بطوری که افرادی که عضو این شورا می شوند باید شاخصه های لازم را داشته باشند. ما به این منظور دستورالعملی برای تشکیل شورای هم اندیشی تهیه کردیم که تا الان حدود 10 جلسه روی آن بحث کارشناسی شده و به تصویب شورای علمی بنیاد نخبگاناستان کردستان رسیده است. مطابق این دستورالعمل افرادی می توانند عضو شورای هم اندیشی شهرستان شوند که یک سری شاخص های تعریف شده را داشته باشند. این شاخص ها شامل 24 مورد است و به وضوح در این دستورالعمل آمده است.

2-نکته دوم که این شورا باید دشته باشد تا بتواند کارکرد واقعی خود را ایفاکند این است که فعالیت شورا تداوم پیدا کند و با گذشت زمان حالت فرسایشی به خود نگیرد. به این منظور ما باید روی نحوه ادامه و اداره کار خوب کار کنیم و شورا نباید حالت استاتیک داشته باشد بلکه باید پویا و دینامیک باشد و مرتب در حال ترمیم باشد. به این منظور در این دستورالعمل برای شورای هم اندیشی شهرستان یک هسته مرکزی در نظر گرفته ایم که شامل فرماندار، رئیس آموزش و پرورش، رئیس یکی از دانشگاه های شهر، نماینده بنیاد نخبگان استان و 7 نفر از سرامدان است که 7 نفر سرآمد توسط شورا و در این نشست انتخاب می شوند.

3-اعضاء هسته مرکزی باید علاقمند وتمایل درونی برای این کار داشته باشند و بدون هیچ توقع و چشمداشتی و صرفاً بخاطر خدمت و احساس دینی که نسبت به شهرشان دارند فعالیت کنند. بعلاوه اعضاء هسته مرکزی هم باید تعداد جلساتشان زیاد باشد و در هر فرصتی که پیش می آید دور هم جمع شوند، از فضای مجازی استفاده کنند و به طور پیوسته با هم در تماس باشند تا رشته بحث از دستشان خارج نشود.

در ادامه این نشست جناب آقای مهندس علی اکبر ورمقانی فرماندار ویژه شهرستان سقز ضمن خیرمقدم به مهمانان حاضر در جلسه، برگزیدگان علم وتجربه شهرستان سقز، آقایان دکتر حسین فیروزی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان، مهندس محسن بیگلری نماینده محترم مردم شهرستانهای بانه و سقز در مجلس شورای اسلامی و دکتر رحمت صادقی ریاست بنیاد نخبگان استان کردستان، تشکیل شورای مشورتی در شهرستان سقز را بسترساز توسعه و شکوفایی شهرستان معرفی نمود و بیان داشت نشست و هم اندیشی نخبگان و سرآمدان و عزم عمومی می تواند بسترساز مشارکت عمومی در جامعه باشد. ایشانعنوان کردشهر تاریخی 3500 ساله سقز پتانسیل­ها و ظرفیت های زیادی برای رسیدن به توسعه و تبدیل به قطب اقتصادی دارد. مهندس علی اکبر ورمقانی سپس گزارش کاملی از وضعیت آماری و نماگرهای توسعه سقز ارائه داد و گفت: دست در دست هم دهیم به مهر/ سقز خویش را کنیم آباد. وی از افتتاح چند طرح عمرانی همچون کنارگذر، ادامه بزرگراه در مسیر سقز- صاحب، جاده سقز- مریوان در چند ماه آینده خبر داد. سپس اقای ورمقانی به بیان برنامه های نشست پرداخت و در این راستا همکاری خود را با شورای هم­اندیشیسرامدان شهرستان سقز اعلام داشت و از همه عزیزان جهت توسعه شهرستان یاری خواست و حضور این عزیزان در کارگروه های تخصصی را از الزامات اجرایی یک جامعه مترقی دانست.

در ادامه جناب آقای مهندس محسن بیگلری نماینده محترم مردم شهرستانهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی به کلیه سقزی های عزیز در این جلسه و مدعوین گرامی خیر مقدم عرض نمود و از بانی این برنامه جناب آقای مهندس ورمقانی فرماندار محترم سقز و جناب آقای دکتر صادقی ریاست محترم بنیاد نخبگان استان تشکر نمود و از گزارش فرماندار محترم درخصوص وضعیت شهرستان و پتانسیل ها و نیازمندی های توسعه ای تشکر کرد و سپس ایشان نقش آفرینی بیشتر نخبگان را بسترساز توسعه دانست و بر تشکیل کارگروه های تخصصی و تشکیل دبیرخانه شورای نخبگان و سرآمدان سقز تاکید کرد. آقای بیگلری در ادامه بیان داشت که ما انتظار داریم این جلسات منجر به خروجی باشد که این خروجی موجب رشد و ترقی شهرستان گردد. وقتی ما به نخبگان و سرآمدان شهرستان افتخار می کنیم در عوض انتظار داریم این افراد جهت توسعه و پیشرفت شهرستان پیش قدم شوند. عزیزان در حوزه های مختلف طرح دهند تا ما به عنوان نمایندگان ملت این دغدغه را پیگیری کنیم. با ایجاد دبیرخانه شورای هم اندیشی می توانیم امیدوار باشیم تا برای شهرستان خود تصمیم بگیریم.مهندس محسن بیگلری با بیان اینکه کردستان در اکثر شاخصه های توسعه رتبه 28 به بالا در کشور دارد، گفت: برای تحول در این وضعیت منتظر عملی شدن وعده های رئیس جمهور در قالب بیانیه شماره 3، بسترسازی برای حضور بیشتر نخبگان در تصمیم گیری ها و مدیریت های مختلف هستیم. وی در ادامه خواستار شهرستانی شدن سهمیه آب شد و گفت: بزودی ساخت فرودگاه سقز وارد مرحله جدیدی می شود و طی آن 100 میلیارد تومان زمین تحویل شرکت فرودگاه های کشور شده تا به ازای آن ساخت فرودگاه سقز را به اتمام برساند.سپس ایشان گفت که ما از شما خواهشمندم برنامه بدهید واز ما مدیران و مسئولان بخواهید و مطالبه گر باشید. ما نیز دستانتان را به مهر می فشاریم و آماده همکاری و همراهی شما عزیزان هستیم و با اتحاد و یکدلی می توانیم شهرستان خود را در منطقه سرآمد کنیم. دست یاری به سوی عزیزان دراز می کنیم که در پیشرفت و آبادانی شهرستان دخیل شوند. سقز متعلق به همه عزیزان است و من از همه عزیزانی که دلشان برای سقز می سوزد ممنونم و از همه عزیزان تشکر می کنم.


سپس در ادامه این نشست جناب اقای فیروزی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان گفت که بسیار خرسندم به جمع نخبگان دعوت شده ام و از همه عزیزان ممنون و سپاسگزارم و از فرماندار محترم شهرستان سقز تشکر می­کنم و همچنین از دکتر صادقی که خود از نخبگان استان است و از هم افزایی نخبگان استقبال می کند تشکر می کنم. امیدوارم در دولت پایداری این نشست جریانی پایدار و مداوم باشد. معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان گفت:توجه به نخبگان، هم اندیشی، بحث و تبادل نظر آنان و مسئولان و تشکیل حلقه های فکر و برنامه، موجب همبستگی، امنیت، توسعه و پیشرفت می شود. دکتر حسین فیروزی سقز را مرکز فرهنگی استان کردستان و دارای ظرفیت های بزرگ سیاسی و طبیعی دانست و عنوان کرد تقویت عقلانیت سیاسی، ترسیم نقشه راه توسعه، خلاقیت و جلب مشارکت عمومی در امر توسعه، توسعه فرهنگ کارآفرینی، ایجاد همبستگی اجتماعی از وظایف مجمع نخبگان است.در ادامه خاطر نشان کرد که جامعه نخبگی ما می تواند مسیر را به جامعه نشان دهد و انجام پروژه های با صرفه اقتصادی را برای جامعه توجیه کند و حضور سرمایه گذار در استان را که موجب رونق اقتصادی، شکوفایی و توسعه توریست داخلی و خارجی می گردد را به مردم معرفی نماید. امروزه استفاده از توریسم پزشکی یکی از بایدهای جامعه است. ما باید الگوسازی لازم از سرآمدان و برجستگان را در دستور کار قرار دهیم و زمینه ساز ایجاد و تقویت حس مسئولیت شهروندی و مسئولیت پذیری باشیم. این مجمع قرار است یادآوری کند توسعه در منابع اجتماعی، اقتصادی، و فرهنگی باید ابتدا در ذهن ها شروع شود تا این توسعه نهادینه شود و کمک کنیم که کارآفرینان جامعه مورد احترام و تکریم قرار گیرند. ما باید خرد سازمان های جمعی را تقویت کنیم؛ باید کاری کنیم تا هم دلی و همزبانی دولت و ملت نهادینه شود مردم احساس شور و شعف کنند و همه گروه ها و جناح ها و افکار برای توسعه و پیشرفت و آبادانی شهرستان سقز به صحنه بیایند.

در خاتمه عده ای از حاضرین در نشست به بیان دیدگاه های خود پرداخته و خواستار: استفاده هدفمند از نظرات نخبگان، استفاده بیشتر از نخبگان سقزی در مدیریت های استان، توجه بیشتر به نخبگان، طرح آمایش سرزمین، توجه به قهرمانان ورزشی، تقویت گردشگری فرهنگی و تجاری، شناساندن بیشتر ظرفیت ها و جاذبه های استان توسط رسانه های جمعی، تعامل بیشتر نخبگان و مسئولان، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، اقدامات جدی در زمینه اشتغال، حمایت از اختراعات و ایده ها، تاسیس پارک های علم و فناوری در سقز، لزوم برش های استانی در برنامه ششم توسعه، ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری مواد معدنی و کشاورزی، ایجاد قطب های صنعتی و اقتصادی در استان با مرکزیت سقز، پشتیبانی از مخترعان بصورت عملی، تشکیل کارگروه های تخصصی، راه اندازی فرهنگسرا و موزه در سقز، ریسک پذیری مسئولان استانی و شهرستانی، افزایش بیشتر اختیارات مسئولان سقز با توجه به تاسیس فرمانداری ویژه این شهر، حمایت از کارگاه های زودبازده، حمایت از کشاورزی و مدرنیزه کردن آن، توسعه زیرساخت ها از جمله: فرودگاه و بازارچه مرزی سیف، توجه به حقوق اقشار مختلف جامعه، دسترس پذیری معلولان در جامعه، توجه به اشتغال و پیشرفت معلولان و....شدند.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 139733
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم