نشست هم اندیشی سرآمدان علم و تجربه شهرستان قروه با فرماندار قروه و رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان
نشست هم اندیشی سرآمدان علم و تجربه شهرستان قروه با فرماندار قروه و رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان کردستان، دکتر رحمت صادقی رئیس بنیاد نخبگان استان روز پنجشنبه مورخ 1394/11/8 در نشست هم اندیشی سرآمدان علم و تجربه شهرستان قروه با فرماندار این شهرستان و رئیس بنیاد نخبگان استان، اظهار داشت: از اوایل حضور بنده در بنیاد نخبگان استان، تصمیم بر این شد تا سلسله نشست هایی بین نخبگان، سرآمدان و فرهیختگان هر شهرستان با مسئولین آن شهرستان برگزار شود که برای اینکار دستورالعملی تهیه شد تا بر طبق آن با تشکیل کمیته های تخصصی قبل از انجام نشست ها، هماهنگی های لازم برای چگونگی برگزاری نشست ها انجام شود.
دکتر صادقی عنوان کرد، شهرستان قروه اولین شهرستانی است که این نشست در آن برگزار شده تا در دل آن شوراهای مشورتی و اتاق فکر برای ایجاد تعامل بین سرآمدان و مسئولین اجرایی شهرستان ایجاد شود.
رئیس بنیاد نخبگان استان افزود: نیروی انسانی در حقیقت بزرگترین سرمایه هر جامعه ای است و امروزه دیگر داشتن منابع طبیعی و زیرزمینی، عزت و افتخار محسوب نمی شود، بلکه این نیرو، فکر و سرمایه انسانی است که باعث رشد و توسعه جوامع و کشورها می شود.
دکتر صادقی با اشاره به تعداد نخبگان استان، اظهار داشت: براساس معیارهای موجود، تقریبا باید یک درصد هر جامعه متوازنی در مسیر نخبگی قرار گیرد که این عدد برای استان کردستان با جمعیتی قریب یک میلیون و پانصد هزار نفر، چیزی حدود پانزده هزار نفر می شود که نخبگان و مخترعین شناسایی شده استان در حدود 290 نفر هستند که با معیار تعریف شده بالا فاصله زیادی داریم. البته می توان گفت به طور حتم تعداد سرآمدان و نخبگان استان بسیار فراتر از این تعداد است و هدف اصلی بنیاد نخبگان استان، ایجاد شبکه ایست که نخبگان، سرآمدان و فرهیختگان هر شهرستان را در حوزه های مختلف بویژه حوزه های اولویت دار آن شهرستان که می تواند پتانسیل توسعه و پیشرفت را به همراه داشته باشد، شناسایی کنیم.
دکترصادقی افزود:بنیاد نخبگان استان پس از تکمیل بانک اطلاعاتی سرآمدان هر شهرستان دو هدف دارد، هدف اول تکریم و الگوسازی این افراد است که این امر بسیار مهم و در همه جوامع پیشرفته از عالمان و فرهیختگان خود به نیکی یاد می کنند. هدف دوم و مهمتر این است که بستری برای تعامل، ارتباط و همکاری بین سرآمدان، نخبگان و فرهیختگان با مسئولین اجرایی شهرستانها ایجاد کنیم.
دکتر صادقی در ادامه عنوان کرد: یکی از شاخص ترین ارکان نخبگی، تاثیرگذاری آن است. به طور مثال اگر یک فرد در یک رویدادعلمی مهم مانند المپیاد و یا کنکور سراسری رتبه بالایی کسب کند، این فرد استعداد برتر تلقی می شود، استعداد برتر زمانی نخبه می شود که بتواند در پیشرفت و توسعه جامعه خودش تاثیرگذار باشد. یک فرد نخبه همچنین باید نسبت به جامعه خود احساس مسئولیت کند و با انتقاد، پیشنهاد و رصدکردن فعالیت های مسئولین و مشاوره های خود به آنها، بتواند تحولات جامعه خود را مدیریت کند.
رئیس بنیاد نخبگان افزود: شهرستان قروه یکی از بهترین نقاط ایران هم از لحاظ کشاورزی و دشت های حاصلخیزیش و هم به لحاظ منابع و معادنی که دارد، پتانسیل های خیلی خوبی برای توسعه دارد و این پتانسیل ها نه تنها می تواند زمینه ساز توسعه شهرستان قروه شود، بلکه می تواند در توسعه کل کشور سهم داشته باشد.
دکتر صادقی در نهایت عنوان کرد: برای اینکه این جلسات و نشست ها تاثیرگذار باشند باید تداوم داشته تا از این جلسات و شوراهای مشورتی و اتاق فکرهای مختلف، بستری برای ایجاد تعامل بین سرآمدان و مسئولین استان ایجاد گردد.
در ادامه جلسه، فرماندار شهرستان قروه نیز با ابراز خرسندی از برگزاری چنین جلساتی عنوان کرد: با توجه به کثرت نخبگان در شهرستان، وجود یک شورای هماندیشی توسعه شهرستان ضروری مینمود که مقدمات آن انجام شده است. وی با بیان اینکه نقش این شورا یک شورای سیاستگذاری خواهد بود، افزود: بانک اطلاعاتی اعضای این شورا مشخص شده است.
فرماندار قروه اظهار داشت: این شورا از سال آینده با تعمیق و غنیسازی اطلاعات و برنامههای خود آغاز به کار میکند. به گفته سپهر، در این راه نیازمند حمایت تمامی سرآمدان علم و تجربه و اعضای بنیاد نخبگان هستیم. وی با بیان اینکه در حال حاضر شکاف بین نخبگی ومرکز تولید دانش و خلاقیت با آنچه که عملی میشود، مهمترین مانع در این زمینه است، افزود: در این راستا نیاز داریم تا مدیران اجرایی پلی ایجاد کنند تا از این دانش و خلاقیت استفاده بهینه شود.
فرماندار قروه افزود: نیاز شدیدی به استفاده از چراغ هدایت نخبگان برای اداره جامعه داریم. سپهر با بیان اینکه خیل نخبگان بسیاری هستند که باید شناسایی شوند، گفت: هر جایی که حاکمان بر در سرای اندیشمندان باشند معیشت، حکومتداری و سعادت مردم تامین میشود.
سپهر با بیان اینکه دبیرخانه شورای هماهنگی توسعه شهرستان در حوزههای کشاورزی، معدن، زیست محیطی و همه عرصههای دیگر میتواند کلید حل مشکلات شهرستان در این زمینهها باشد. وی خاطر نشان کرد: با توجه به بضاعتهای شهرستان باید تصمیماتی گرفته شود که قابلیت اجرایی داشته باشد.
وی افزود: این میزان سرمایهگذاری چندین برابر اعتبارات عمرانی شهرستان است که باید به دنبال چنین سرمایهگذاریهایی بود. فرماندار قروه حمایت فکری و معنوی نخبگان را در راه توسعه الزامی دانست و افزود: در دوران پساتحریم امیدها برای رشد بیشتر شده است و اگر سرمایهگذار امیدوار به حمایت بیشتر باشد به سرمایهگذاری راغب تر میشود.