معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان: معرفی 24 گونه گیاهی جدید در جهان و 16 گونه گیاهی جدید در کشور توسط مهندس معروفی حاصل چندین عمر کار علمی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان: مهندس معروفی مبدأ تاریخ گیاه شناسی استان و پدر هرباریوم استان کردستان هستند. ما سر تعظیم فرود می آوریم در مقابل این مقام علمی و اخلاقی و به وجود ایشان می بالیم و افتخار می کنیم و از خداوند متعال می خواهیم که به ایشان طول عمر با عزت دهد تا جامعه علمی کشور بتواند از وجود ایشان استفاده کند و از خداوند منان می خواهیم که امثال آقای مهندس معروفی را در ایران و کردستان بیشتر و بیشتر کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی وتوسعه منابع استانداری کردستان در مراسم بزرگداشت مهندس حسین معروفی استاد برجسته گیاه شناسی کشورعنوان کرد: مطمئناً اساتیدی که در حوزه گیاه شناسی فعالیت می کنند ارزش جناب آقای مهندس معروفی را می دانند. آیا یک گیاه شناس اروپایی یا آمریکایی با تمام امکاناتی که در اختیار دارد در طول دوره خدمتش می تواند چند گونه گیاهی را شناسایی کند. معرفی 24 گونه گیاهی جدید در جهان و 16 گونه گیاهی جدید در کشور توسط جناب آقای مهندس معروفی به ما می گوید که امروز مراسم تجلیل از یک عمر کار علمی نیست بلکه تجلیل از چندین عمر کار علمی است. آقای مهندس معروفی ما قدردان فعالیت های علمی شما هستیم و افتخار می کنیم که شما در جمع ما حضور دارید. کردستان ایران از نظر گونه های گیاهی و ذخیره ژنتیکی آن بسیار غنی است؛ بطوری که یک وقتی صحبت از وجود 25 درصد فلور گیاهی ایران در استان کردستان بود. این ثروت عظیمی است که از نفت هم مهمتر است اما باید افرادی به ما یاد دهند که محیط اطراف ما چه ثروت عظیمی است و باید با آن چگونه برخورد کنیم. امثال مهندس معروفی باید به ما یاد دهند که این ذخیره ژنتیکی که بعد از میلیون ها سال ایجاد شده است چقدر اهمیت دارد و اگر از بین برود آیا می توان آن را بازگرداند و یا چه چیزی جای آن را می گیرد. ما امروز در این حوزه به کار علمی و تخصصی نیاز داریم و به افرادی نیاز داریم که راهنمای ما باشند؛ چون متأسفانه افرادی که امروز فعالیت اقتصادی انجام می دهند نمی دانند که با فعالیت هایشان چه ضررهای جبران ناپذیری به محیط وارد می کنند. به عنوان مثال یک فعالیت اقتصادی که در یک منطقه موجب اشتغال 50 نفر می شود اما موجب انقراض یک گونه گیاهی یا جانوری می شود؛ آیا صرفه اقتصادی آن فعالیت می تواند انقراض آن ذخیره ژنتیکی را جبران یا توجیه کند. در این زمینه متأسفانه جامعه ما هنوز بی سواد است و امثال جناب آقای مهندس معروفی باید به جامعه یاد دهند که این حوزه چقدر مهم است و نباید در برنامه های توسعه موضوع حفظ محیط زیست نادیده گرفته شود. در نتیجه باید مطالعات زیست محیطی درست و دقیقی انجام شود و آن چراغ راهنمایی باشد برای بقیه فعالیت ها.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان در ادامه گفت: امروزه توسعه پایدار دغدغه تمام کشورهای توسعه یافته است. من خبری را در مورد آلمان شنیدم که در این کشور با وجود محیط سرسبز و آلودگی پایین، باز توجه احزاب این کشور به سمت حفظ محیط زیست معطوف شده است. ما نیز باید در کشور این رویه را دنبال کنیم البته باید میانبر بزنیم و از تجربه های موفق استفاده کنیم تا زمان را از دست ندهیم.
دکتر فیروزی در خاتمه عنوان کرد: ما امروز در اینجا جمع شده ایم که از شخصی بی توقع، ساده و صمیمی و پرکار و سخت کوش قدردانی کنیم. کسی که با کمترین امکانات و در شرایطی سخت بهترین نتیجه را بدست آورده است. ایشان مبدأ تاریخ گیاه شناسی استان و پدر هرباریوم استان کردستان هستند. ما سر تعظیم فرود می آوریم در مقابل این مقام علمی و اخلاقی و به وجود ایشان می بالیم و افتخار می کنیم و از خداوند متعال می خواهیم که به ایشان طول عمر با عزت دهد تا جامعه علمی کشور بتواند از وجود ایشان استفاده کند و از خداوند منان می خواهیم که امثال آقای مهندس معروفی را در ایران و کردستان بیشتر و بیشتر کند.