بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/11/02 - 09:53
  • - تعداد بازدید: 821
  • - تعداد بازدیدکننده: 149
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دوازدهمین جلسه هسته مرکزی شورای سرامدان علم و تجربه شهرستان مریوان برگزار شد.

دوازدهمین جلسه هسته مرکزی شورای سرامدان علم و تجربه شهرستان مریوان در روز پنجشنبه 28 دیماه در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد مریوان برگزار شد.

~/Asset/news/news/Image/کردستان/photo_2018-01-22_11-32-45.jpg

دوازدهمین جلسه هسته مرکزی شورای سرامدان علم و تجربه شهرستان مریوان در روز پنجشنبه 28 دیماه در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد مریوان برگزار شد. در این جلسه که با جضور روسای ادارات کشاورزی، محیط زیست، منابع طبیعی، بنیاد مسکن، تعاون روستایی، کار، تعاون و رفاه اجتماعی مرویان برگزار شد، کارگروه کشاورزی با دبیری آقای دکتر محمد رزم کبیر، موضوع "کشاورزی در روستا، آسیبها و تهدیدها" را مورد بحث و برسی قرار دادند. در این جلسه آقایان دکتر رزم کبیر، مهندس هاشمی و مهندس صفت پناه به ارائه موضوع پرداختند و پیشنهاداتی در این خصوص مطرح و تصویب شد.


دکتر رحمت صادقی، رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان به موضوع گیاهان دارویی به عنوان یکی از فرصتها و پتانسیلهای بخش کشاورزی روستایی مریوان اشاره کرد. ایشان به مزایای فراوان کشت گیاهان دارویی در استان کردستان و بویژه شهرستان مریوان اشاره کرد و عنوان کرد که گیاهان دارویی به نسبت سایر محصولات کشاورزی ارزش افزوده و درآمد بیشتری نصیب کشاورزان می کند. به عنوان مثال هر هکتار موسیر حدود 20 میلیون تومان سود نصیب کشاورزان میشود در حالیکه این برای گندم، جو و سایر محصولات مرسوم کشاورزی خیلی کمتر است. نکته دیگر اینکه اغلب گیاهان دارویی در شرایط دیم و یا با آبیاری اندک به مرحله برداشت میرسند و لذا مصرف کم آب یکی دیگر از مزایای بسیار مهم کشت گیاهان دارویی است. استان کردستان و بویژه شهرستان مریوان به خاطر بارش فراوان، پوشش گیاهی فراوان مراتع و تنوع بالای فلور گیاهی پتانسیل بسیار بالایی در خصوص گیاهان دارویی دارد. بعلاوه اینکه در سطح کشور تمایل و رغبت زیادی برای استفاده از گیاهان دارویی استان کردستان وجود دارد و برند گیاهان  دارویی استان شهرت کافی دارد و لذا سرمایه گزاری در این زمینه ریسک کمتر و احتمال موفقیت آن زیاد است.


عضو هیات علمی دانشگاه کردستان در ادامه به این نکته اشاره کرد که اگرچه فناوری و توسعه گیاهان دارویی یکی از اولویتهای کشور است و بطوریکه در بند الف نقشه جامع علمی کشور به توسعه گیاهان دارویی اشاره شده و در معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری هم ستادی تحت عنوان ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی فعال است، اما در سطح کشور نوپاست و ما در استان کردستان خیلی از استانهای دیگر کشور عقب نیستیم و لذا سرمایه گزاری در این زمینه اگر در اولویت  باشد میتواند باعث اشتغالزایی و توسعه استان شود.


رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان در ادامه عنوان کرد که استان کردستان یک شصتم مساحت کشور را دارد این در حالی است که یک چهارم فلور گیاهی کشور را داراست و لذا از این حیث وضعیت فوق العاده ای دارد و با توجه به تمایل روزافزون جامعه برای استفاده از داروهای گیاهی، دمنوشها و محصولات ارگانیک و طبیعی حوزه گیاهان دارویی میتواند یکی از میانبرهای توسعه استان کردستان باشد. دکتر صادقی در ادامه به تسهیلات اشتغال پایدار روستایی اشاره کرد و گفت در این راستا مبلغ 260 میلیارد تومان از طرف صندوق توسعه ملی در اختیار بانکهای استان قرار گرفته که با توجه به بهره پایین آن و اینکه 45 درصد آن باید به بخش کشاورزی اختصاص یابد، اطلاع رسانی و آموزش روستاییان برای استفاده از این تسهیلات در رسته گیاهان دارویی ضروری بنظر می رسد و پیشنهاد می شود اداره کشاورزی مریوان در این راستا اقدامات لازم را بعمل آورد. یکی از مشکلات حوزه گیاهان دارویی عدم ارتباط بین کشاورزان به عنوان تولید کنندگان گیاهان دارویی و صنایع تبدیلی و تکمیلی این حوزه به عنوان مصرف کنندگان گیاهان دارویی است بطوریکه کشاورزان برای فروش گیاهان دارویی برداشت شده خود و پیدا کردن مشتری مشکل دارند و از طرفی بسیاری از صنایع فعال استان در این حوزه مواد اولیه مورد نظر خود را از استانهای دیگر وارد می کنند.


رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان پیشنهاد کرد که  بمنظور تکمیل این چرخه، حمایت از تاسیس شرکتهای واسطه ای که از یک طرف نیاز صنایع فعال در این حوزه (داخل یا خارج استان) را احصا کرده و از از طرف دیگر کشاورزان را برای کشت این گیاهان مورد نیاز ترغیب کند، ضروری بنظر می رسد و اداره کشاورزی می تواند در این زمینه نقش مهمی ایفا کند. در پایان دکتر صادقی پیشنهاد کرد که شورای شهر، شهرداری، اداره منابع طبیعی و اداره کشاورزی مریوان مقدمات تشکیل و تاسیس پارک گیاهان دارویی  مریوان را در دستور کار قرار دهند تا ضمن حفظ گیاهان اندمیک و بومی شهرستان و فرهنگسازی در این خصوص، مکان گردشگری مناسبی نیز در مرویوان ایجاد شود و زمینه توسعه هر په بیشتر گردشگری را در این شهرستان فراهم آورد.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 139525
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم